Zwemtrainers

Sven van Zanten

Sven van Zanten

Al sinds mijn jonge jaren ben ik lid van De Duinkikkers. Na een aantal seizoenen als zwemmer in de selectie ben ik in 2005 begonnen met één keer per week training geven. Inmiddels is dit, langzaam maar zeker, uitgegroeid tot het hoofdtrainerschap en bekleed ik die functie al sinds het seizoen 2012/2013. Samen met de andere trainers op deze pagina hebben we het programma dusdanig aangepast, waardoor de zwemafdeling in de afgelopen seizoenen is gegroeid naar een mooi niveau.

Naast mijn taken bij De Duinkikkers ben ik in de zomermaanden ook actief als trainer bij SportstarZ Swim Camp; zwemkampen waar jaarlijks ook diverse Duinkikkers te vinden zijn. Op de momenten dat ik even niet met zwemmen bezig ben, heb ik een fulltime kantoorbaan. Die combinatie hoop ik nog lang te kunnen volhouden!

Robin Roskam

Robin Roskam

Ik ben sinds een aantal jaren een van de vaste trainers van de Basis groepen. Naast dat ik Master zwemmer ben, ben ik ook vader van drie Duinkikkers. Op het moment volg ik de trainer 2 cursus waarmee ik mijn skills flink ga opschroeven!

Daarnaast ben ik bij de Duinkikkers ook verantwoordelijk voor de Sponsoren van de vereniging en ben ik sinds 2021 ook de Webmaster van de Duinkikkers. Bij wedstrijden kan je mij ook vaak tegenkomen, soms als coach, soms als zwemmer en soms als de cameraman die de Livestream van de thuis wedstrijden regelt als er geen bezoekers mogen komen!

In het dagelijkse leven werk ik bij een van de grote banken van Nederland als ICT specialist.

Lianne van Veen

Lianne van Veen

Mijn naam is Lianne van Veen, ik geef training aan basisgroep 1, 2, 3, en 4, de jeugdselectie, A-selectie, en Masters. Na een aantal jaar zelf wedstrijden gezwommen te hebben ben ik overgestapt op het training geven, natuurlijk zwem ik af en toe nog zelf voor de lol.
Doordeweeks werk ik als neuropsycholoog in Almere. Mijn weinig voorkomende vrije tijd breng ik graag door op de motor, of liggend op de bank met een leuke film of goed boek. Tot snel in het zwembad!

Lonneke van Veen

Lonneke van Veen

Ik ben trainer van een aantal basis- en selectiegroepen. Ik ben begonnen als zwemmer en ben langzaam maar zeker ook vaker langs de rand gaan staan. Op dit moment zwem ik zelf nog in de selectie. Ook ben ik af en toe te vinden bij wedstrijden en evenementen.
Buiten het zwembad ben ik bezig met het laatste jaar van mijn studie, management in de zorg, waarbij ik stage mag lopen in het werkveld.

Annuska Boekema

Annuska Boekema

Hoi, ik ben Annuska en ik train basisgroep 1 op de woensdagmiddag en coach vaak bij wedstrijden. Ik ben getrouwd en heb 3 dochters, waarvan de jongste 2 ook bij de Duinkikkers zwemmen.
Zelf ben ik ooit als 10-jarige begonnen met zwemmen bij de Duinkikkers; eerst bij de basisgroep en daarna bij de selectie. Ook heb ik alle zwemgroepen bij de club getraind en ben jarenlang de hoofdtrainster van de selectie geweest (waaronder toen zwemmers als Sven, Remko, Niels en Rowie – nog steeds bekende gezichten bij de club 😉 ) .
Nadat ik een paar jaar er tussen uit geweest ben, ben ik nadat mijn dochter Floore ging zwemmen, zelf ook weer gaan zwemmen. Daarna ging ook mijn jongste dochter Nine zwemmen en begon het te kriebelen om ook weer als trainster aan de gang te gaan.
Vandaar dat ik nu elke woensdag weer met veel plezier lesgeef.

Kees van der Burg

Kees van der Burg

Ik ben van 2004 – 2021 met veel plezier trainer geweest van de minioren van Zwemclub de Zwoer in Driebergen en haalde mijn Trainer A diploma van de KNZB in 2006.
In juni 2021 ben ik als trainer begonnen bij de Duinkikkers; wekelijks bij de jeugdselectie en de masters op de maandagavond en verder als vervanger bij andere groepen.

Daarnaast ben ik ook zwemleraar en heb sinds 2014 een kleine zwemschool waar kinderen en volwassenen hun ABC en Zwemvaardigheidsdiploma’s kunnen halen. Ik bied de lesstof zoveel mogelijk aan op een manier die aansluit bij iedere individuele leerling.
Door mijn nu 45-jarige loopbaan als begeleider van kinderen en jeugd in de GGZ en Gehandicaptenzorg vind ik les- en training geven aan kinderen die extra aandacht en aangepaste instructie nodig hebben net zo fantastisch als aan getalenteerde en snelle zwemmers.

Mijn vrije tijd besteed ik aan pianospelen, dirigeren, zwemmen, wandelen, moderne dans en lezen.

Marcel Brittijn

Marcel Brittijn

Ik ben Marcel Brittijn, trainer van de basisgroep 4.

Na vele jaren waterpolo gespeeld ben ik gaan wedstrijdzwemmen bij de Masters.

Mijn passie om jong of oud wat bij te leren zodat iedereen op zijn eigen niveau kan zwemmen.

Zwemmen is voor jong en oud en dat merk ik goed bij basis groep 4.

Verder ben ik in het dagelijkse leven ambtenaar voor gemeente Amsterdam en begeleid ik personeel op de gebieden van alles met burgerzaken en de AVG (privacy).

Verder zijn mijn hobby’s genieten van de camping en mijn kleinkinderen.

Maaike de Boer

Maaike de Boer

Ik ben Maaike de Boer, geboren in 1990. Ik ben al sinds mijn zevende zwemster bij de selectie van het wedstrijdzwemmen en doe dat nog steeds met veel plezier. Daarnaast ben ik vanaf ongeveer mijn 16e / 17e trainer bij de Duinkikkers, en heb ik mijn trainersdiploma Niveau 3. Ik geef (/ heb) de laatste jaren aan onder andere de instroomgroep en de Mastergroep training (gegeven).

Als ik niet in het zwembad ben, zorg ik voor mijn zoontje (geboren in 2021) en heb ik een zeker-niet-saaie kantoorbaan als data scientist (onderzoeker om computers slimmer te maken).