Zwemploeg neemt koppositie over in zwemcompetitie!

Het 25 meter bad van Sportboulevard De Engh lag er afgelopen zaterdag weer mooi bij. De omstandigheden waren uitstekend voor de zwemploeg van De Duinkikkers, die in haar eigen thuishaven de derde competitieronde van het seizoen mocht zwemmen. In de 50-koppige ploeg was debutant Tijmen Linthorst opgenomen en maakten daarnaast Querijn Hensen en Tim de Zoete hun rentree. Het drietal was een kwaliteitsinjectie bij de heren senioren, welke de ploeg goed kon gebruiken in de strijd om de bovenste plaatsen. Na de eerste twee rondes stonden de Soesters op plek 2 in de competitiestand, die aan het einde van het seizoen recht geeft tot nieuwe promotie.

Het team was getergd en hoefde eigenlijk niet gemotiveerd te worden. Ploegleiders Saskia op den Velde, Annuska Boekema, Jeffrey Roest, Lianne van Veen, Tim de Zoete en Sven van Zanten gaven echter iedere zwemmer de individuele aandacht die men verdiende. Het leverde liefst 56 nieuwe persoonlijke records op. Daarnaast snelden Lucas Bemer, Rhodee van den Ham en Sterre Veersma naar clubrecords, terwijl ook Querijn Hensen zijn rentree kleur gaf door een clubrecord te verpulveren. Alsof dit nog niet voldoende was zwommen ook drie estafetteteams naar nieuwe clubrecords. Bij die estafettes bleek maar weer hoe goed het teamgevoel is bij de Soester zwemploeg. Luidkeels werden de clubgenoten in het water aangemoedigd en dat gaf de zwemmende teams vleugels.

Na afloop van de wedstrijd was de ploegleiding tevreden met de resultaten. Op zondagavond wist men hoe de concurrentie had gezwommen. Ook heel goed, maar minder dan De Duinkikkers. Het verschil was zo groot dat de Soesters de koppositie hebben overgenomen van De Schelde, die nu volgt op 120 seconden. De nummer drie heeft momenteel ruim 400 seconden achterstand. Het lijkt een geruststellende voorsprong met nog één ronde te gaan. Op 14 maart 2020 gaat de ploeg van De Duinkikkers deze in Leusden met man en macht proberen te verdedigen. In de komende twee maanden zal er hard gewerkt worden om dit te bewerkstelligen, waaronder volgende maand een trainingsweekend in Eindhoven.