Zwemploeg De Duinkikkers toont veerkracht tijdens eerste competitieronde!!

De zwemploeg van De Duinkikkers heeft veerkracht getoond tijdens de eerste competitieronde. Vooraf was al bekend dat vaste krachten als Noha Zwiers en Lucas Bemer verstek moesten laten gaan; op de wedstrijddag kwam daar nog een domper bij; Femke Doorenbos was door de migraine getroffen. Ietwat gehavend ging de ploeg alsnog vol goede moed van start en liet de begeleiding liefst 57 nieuwe persoonlijke records noteren. Thygo Hogendoorn zorgde voor de grootste procentuele verbetering van de dag, door zijn persoonlijk record op de 100 meter vrije slag met ruim twintig seconden te verbeteren.

Voor Angela Whitney was het opnieuw een bijzondere dag. Tenminste bijzonder? Voor de derde wedstrijd op rij wist ze namelijk een clubrecord te verbeteren. Ze verpulverde haar persoonlijk record op de 50 meter rugslag tot 36.98, waardoor de tienjarige zwemster ook het clubrecord van 11 jaar al op haar naam schreef. Een estafetteclubrecord was er voor de dames 4×100 meter vrije slag. Met Koentje Janssen als stand-in voor Femke Doorenbos zwommen Margriet Zweers, Noortje Wijnstekers en Maaike de Boer naar 4.27.81. HIermee zaten ze ruim onder de oude snelste tijd van 4.30.47!! Karin de Ridder, Tess Bemer, Megan Schilham en ditmaal stand-in Maureen de Waard zwommen op de halve afstand naar een estafetterecord: van 2.20.07 naar 2.18.11!!

Naast de clubrecords en de twee eerste plaatsen van Whitney, wisten ook Maaike de Boer, Koen van Leeuwenkamp, Kevin Roest en Amy Schilham een naar individuele afstandszege te zwemmen. Daarnaast mogen de uitstekende rentree van Renzo Strang, het debuut van Merel Sherrell en de geweldige 58.36 van Kevin Roest op de 100 meter vrije slag niet onbenoemd blijven. Zo waren er nog vele andere prestaties, waarvoor we jullie graag verwijzen aarde totaaluitslag.

Last but not least; groot compliment aan iedereen die vandaag mogelijk heeft gemaakt. Allereerst vanzelfsprekend de zwemmers die zich weer uitstekend hebben ingezet, maar natuurlijk ook de ploegleiding en alle andere vrijwilligers. We hopen ook volgende keer weer van jullie diensten gebruik te mogen maken!!