Zwemploeg De Duinkikkers ook over de landsgrenzen succesvol!

Met Pinksteren gaat de zwemploeg van De Duinkikkers al jaren op toernooi in Duitsland. Na twee coronajaren van afwezigheid, mochten de Soesters afgelopen weekend weer aan de start komen op het 49e Internationales Pfingstschwimmfest in Neheim. Gezelligheid staat centraal binnen het weekend, maar eenmaal in het water willen de rood-zwarten ook hard zwemmen. Gezien de zesde plaats in de medaillespiegel met 18x goud, 14x zilver en 3x brons kunnen we wel zeggen dat de Soesters ook over de landsgrenzen uitermate succesvol waren. Naast de grote medailleoogst gingen er ook nog 20 oorkondes (voor plaats 4, 5 en 6) en 2 jaargangprijzen mee naar Soest.

Rhodee van den Ham en Lucas Bemer hadden namelijk de beste leeftijdprestatie neergezet op respectievelijk de 50 school en 50 vrij. Van den Ham kende een uitstekende generale voor de NJK, gezien haar acht gouden medailles en een paar uitstekende races. Bemer deed daar met vijf gouden en twee zilveren medailles maar weinig voor onder.

De overige gouden medailles gingen naar Tess Bemer, Emma Schalken (beiden 2x) en Kevin Roest. Bemer won daarnaast nog tweemaal zilver en eenmaal brons, terwijl ook Schalken nog driemaal zilver kreeg omgehangen. Abel op den Velde won viermaal zilver, terwijl ook Niek van Leeuwenkamp (2x) en Koen van Leeuwenkamp ook die kleur omgehangen kregen. Eva Ophorst pakte individueel brons en deed dit samen met Tess, Rhodee en Emma nog eens dunnetjes over op de 4×100 wissel.

Hoogtepunten waren de finales van Tess Bemer (50 vlinder, 50 rug en 50 vrij), Rhodee van den Ham (50 school) en Kevin Roest (50 vlinder). Daar werd echt een feestje van gemaakt, met opkomstmuziek en voorstellen met extra informatie over de sporters. Dat gaf het drietal extra motivatie om hard te zwemmen en ook in de finales kregen ze weer vleugels.

De Soesters kijken alweer uit naar het gezellige toernooi van 2023, maar eerst zullen er de komende drie weken nog NK’s worden gezwommen in Eindhoven, Amersfoort en Rotterdam. Daarna volgt de feestelijke afsluiting met de clubkampioenschappen, welke na twee jaar van afwezigheid ook weer gezwommen zal worden.

Lees ook…