Zwemploeg De Duinkikkers hard op weg naar kampioenschap!!

Vorig jaar ging het voor de zwemploeg van De Duinkikkers nog mis in het spiksplinternieuwe Amerena. Slechts twaalf seconden kwam men destijds tekort voor promotie naar de landelijke C klasse, waarin de Soesters voor het laatst in seizoen 1998/1999 uit mochten komen. Het lijkt er nu toch echt van te gaan komen.

Afgelopen zaterdag mocht de ploeg weer naar Amerena, waar de koppositie zonder grote fouten succesvol werd verdedigd. Na de winst in ronde 1 en ronde 2 was ook de derde competitieronde een prooi voor de Soesters, die daarmee de uitstekende uitgangspositie zelfs wist te verbeteren. Niets lijkt een kampioenschap en daarmee promotie naar de C klasse, op 23 maart 2019 in eigen huis, dan ook in de weg te staan.

In Amersfoort zette de ploeg liefst 64 persoonlijke records en 8 clubrecords op de klokken. Daarnaast gingen er liefst 17 afstandszeges mee naar Soest en tikte men respectievelijk acht en zestien keer als tweede en derde aan. Als klap op de vuurpijl zwom Sam Stalenhoef een uistekende 100 meter vrije slag, waarmee hij voor het eerst onder de magische minuutgrens zwom.

Clubrecords waren er vooral voor de familie Bemer. Zowel Lucas Bemer als Tess Bemer zwommen nieuwe records op de 100 meter rugslag en 200 meter schoolslag, waarbij laatste genoemde ook haar eigen record op de 50 meter vrije slag verbeterde. Dit deed zij als startzwemster in de estafette, waar Merel Sherrell, Karin de Ridder en Angela Whitney haar voorbeeld volgden. Het viertal zwom een estafetterecord op de 4×50 meter vrije slag, wat ook de dames op de 4×100 meter vrije slag (Noha Zwiers, Maaike de Boer, Noortje Wijnstekers en Femke Doorenbos) lukte. Vlak voor dat record zwom Doorenbos ook al een individueel record op de 200 meter wisselslag.