Zwemmers De Duinkikkers opnieuw succesvol in druk weekend!!

Het afgelopen weekend was er één om niet snel te vergeten voor de zevenentwintig zwemmers die namens De Duinkikkers in actie kwamen bij één van de twee zwemwedstrijden. Er werd namelijk erg hard gezwommen gedurende het hele weekend. Gisteren was het op de Junioren/Jeugd regiowedstrijd raak voor Deborah Visser en Noortje Wijnstekers. Het tweetal zwom ieder naar een bronzen medaille, welke ze in de finales behaalden op respectievelijk de 200 meter rugslag en de 100 meter vrije slag. Wijnstekers doorbrak daarnaast ook voor het eerst de grens van 1 minuut 10. Ook voor Rik de Groot, Kevin Roest, Peter Voerman, Lonneke van Veen en Koentje Janssen waren finaleplaatsen weggelegd. Zij grepen net naast het eremetaal. Naast dit zevental deden ook Livia de Waard, Maureen de Waard, Bas Hilhorst, Lotte Hilhorst, Femke Doorenbos en Karin de Ridder mee. Ook zij zwommen hard en behaalden met elkaar liefst 22 persoonlijke records. De grootste procentuele verbetering van de dag was ditmaal voor Doorenbos, die achttien seconden van haar 200 meter vrije slag afsnoepte.

Zaterdag werd er ook op de Swimkick/Minioren regiowedstrijd in De Meern al hard gezwommen. Veertien zwemmers zorgden namelijk voor een recordregen. Naast die regen van twintig persoonlijke records, de gezelligheid binnen de groep en de vele eerste plaatsen schreven Tess Bemer, Youri Voet, Daniek Willemse en Niek van Leeuwenkamp ook nog de afsluitende ludieke estafette op hun naam. Bemer zwom, evenals Angela Whitney, ook nog naar twee individuele zeges, terwijl Lucas Bemer, Michiel de Groote, Niek van Leeuwenkamp, Luuk Roskam en Noortje op den Velde eenmaal zege mochten vieren.

Volgende week komt een deel van de selectie in actie op het Merwesteingala in Nieuwegein. Dit is al jarenlang een grote wedstrijd, waar zwemmers uit het hele land aan meedoen. Met tien zwemmers is De Duinkikkers daar goed vertegenwoordig en men zal de huid ook daar weer duur doen verkopen!