Zwemmers De Duinkikkers blijven maar verbeteren; clubrecord voor Whitney!!

Ook tijdens de minioren/junioren wedstrijd in het Sportfondsenbad te Amersfoort was het raak; dertien zwemmers van De Duinkikkers kenden een uitstekende zaterdagmiddag. De stijgende lijn van de afgelopen weken werd ook hier weer doorgezet. Lucas Bemer en Angela Whitney zwommen opnieuw naar twee afstandszeges, terwijl Whitney ook nog het clubrecord op de 200 meter vrije slag (meisjes 10 jaar) uit de boeken zwom. Haar tijd van 2.51.38 was ruimschoots genoeg om de oude toptijd van Stephanie Epskamp, gezwommen in 1998, uit de boeken te zwemmen.

Femke Doorenbos opende het bal op de zware 400 meter wisselslag. Behoudens een klein foutje in de eerste baan zwom ze een uitstekende race; helaas was dat foutje zwaar genoeg voor een diskwalificatie. Ze zorgde echter zelf voor revanche. Op de 200 meter rugslag zwom Doorenbos namelijk 37 seconden van haar persoonlijke besttijd af, wat goed was voor de grootste verbetering van de dag. Ook Georgios Athanasiou (100 meter vrije slag), Maureen de Waard en Livia de Waard (beiden 200 meter rugslag) zwommen naar aanzienlijke tijdsverbeteringen.

In totaal behaalde de dertienkoppige ploeg, onder leiding van coaches Deborah Visser en Sven van Zanten, liefst 17 persoonlijke records uit 26 individuele starts. Niek van Leeuwenkamp, Quin Schilham, Livia de Waard en Noortje Wijnstekers zorgden voor twee tijdsverbeteringen, terwijl alle overige zwemmers (Georgios Athanasiou, Lucas Bemer, Tess Bemer, Femke Doorenbos, Megan Schilham, Youri Voet, Maureen de Waard, Angela Whitney en Daniek Willemse) zichzelf eenmaal verbeterde.