Zwemmen

Hier zit je goed als je van zwemmen houdt! Het maakt niet uit of je net je zwemdiploma hebt gehaald, of al vele kilometers door het water erop hebt zitten. Bij de zwemafdeling van S.Z.V. De Duinkikkers is er altijd een groep waar jij nog meer zwemplezier gaat beleven.

Zwemmen is een hele goede manier om aan je conditie te werken en de kans op een blessure is super klein. Heb je een zwemdiploma A en B? Dan ben je van hart welkom om mee te komen trainen.

Neem een duik in het wedstrijdbad van Sportboulevard de Engh. Er is ruimte genoeg in één van de zes banen. Elke zwemtraining staan er altijd goed opgeleide zwemtrainers op de kant. Ze hebben oog voor de groep en jou als individuele zwemmer. Met duidelijke instructies, tips en tops sleutelen ze aan je zwemtechniek en conditie.

Welke groepen er zijn en alle informatie daarover vind je op de pagina Zwemgroepen. Informatie over de wedstrijden, ook die wij zelf organiseren, vind je op de pagina Wedstrijden.

Nieuwe leden, van jong tot oud, zijn van harte welkom!

Wil je zelf ervaren hoe leuk het is om in een van onze zwemgroepen te zwemmen? Of ben je van plan om lid te worden? Fantastisch! Jong, oud? Je bent van harte welkom. Train drie keer vrijblijvend en gratis mee. Hoe? Meld je via de site aan voor een proeftraining of stel je vragen via het contactformulier. Tot snel!

Wat heb je nodig als je gaat zwemmen?

Natuurlijk een zwembroek of badpak. Een ‘wijde’ zwembroek of een bikini is alleen leuk voor op het strand. Dit staan we niet toe tijdens de trainingen.

Daarnaast zijn de volgende spullen erg handig en misschien zelfs onmisbaar bij de training:

  • Badmuts: Voor snellere tijden en handig om je lange haren in kwijt te kunnen. Heb je geen badmuts en wel lange haren? Doe je haar i.v.m. hygiëne dan in een staart.
  • Slippers: Draag je i.v.m. hygiëne en de kans dat je op de natte zwemvloer uitglijdt is een heel stuk kleiner.
  • Zwembril: Je hoofd is tijdens de training vaak onder water. Met een zwembril bescherm je je ogen en zie je onder water meer.
  • Bidon: Gevuld met water om tijdens de training je vochtverlies aan te vullen.

Bij groepen die wedstrijden zwemmen (instroomgroep, selectie en masters) maken we gebruik van een snorkel, pullbuoy, plankje en zoomers. Veel van deze spullen stellen we beschikbaar. Het is misschien fijner om ze zelf aan te schaffen.

In de groepskleedkamers zijn gratis kluisjes waarin je kleding enz. veilig kunt opbergen. Je kunt er ook voor kiezen om die in een sporttas of rugzak mee de zwemzaal in te nemen. Dan is er altijd zicht op je spullen. Een sporttas of rugzak komt sowieso goed van pas als je aan wedstrijden deelneemt.

Na de training kun je zo al je spullen weer meenemen. Niet vergeten! Dat komt namelijk nog wel eens voor.

Heb je vragen over deze lijst of wil je graag weten waar je de spullen het beste kan aanschaffen, stuur dan een bericht via ons Contactformulier

Wordt ook vrijwilliger!

Zonder vrijwilligers, geen sport. ook bij ons is dat zo. Gelukkig hebben we een mooie groep enthousiaste vrijwilligers. Leden en ouders dragen graag hun steentje bij aan de sportieve prestaties van onze teams. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en vele handen maken licht werk. Mooie spreekwoorden die bij ons passen. Kunnen we ook op jouw hulp rekenen? Ja toch! Deel je interesse met ons door een bericht te sturen naar de Zwem TC.

Wedstrijd vrijwilliger

Bij zwemwedstrijden zijn er echt veel vrijwilligers nodig om een succesvolle zwemwedstrijd te organiseren. Denk aan 2 tot 3 officials per baan die de tijdwaarnemen. Scheidsrechters, starters en juryleden maken het compleet. De meeste van deze officials zijn ouders waarvan hun kind op dat moment aan de wedstrijd meedoet.

Behalve de officials zijn er vrijwilligers die de zwemmers op het juiste moment aan de start laten verschijnen. En ze verzamelen van alle jury briefjes met de zwemtijden. Voor sommige, meestal de official taken, kun je via de vereniging een opleiding volgen. Kom je ons helpen tijdens de wedstrijden?

Trainers

Wat zouden we zonder trainers moeten? Dan mag je niet eens het bad in. Gelukkig zijn ze er. Als trainer houd je toezicht, ben je aanspreekpunt en train je zwemmers. Veel van onze trainers zijn zelf ook actief (geweest) in de zwemsport en weten uit ervaring al veel. Of je deze ervaring wel of niet hebt maakt eigenlijk niet uit. Via de vereniging kun je kiezen uit verschillende opleidingen om een goede trainer te worden.

Naast het trainen van zwemmers ga je als coach mee naar wedstrijden. Daar ga je jouw zwemmers begeleiden, motiveren en hebben jullie tussen de zwemafstanden samen veel lol. Zowel bij wedstrijden in ons eigen thuisbad, als bij wedstrijden in de regio.