Zwemgroepen en Trainingstijden

Voor elke zwemmer, jong of oud, heeft de zwemafdeling van S.Z.V. De Duinkikkers een groep waar je op je eigen niveau kan trainen. Je conditie gaat erop vooruit en je spijkert je zwemtechniek bij. Welke groep het best bij jou past en wanneer er training is voor deze groep zie je hieronder:

Minioren Basis

In de minioren basis zwemmen onze jongste starters. Heb je net je diploma’s gehaald? Wil je oefenen met het verbeteren van je zwemslagen, dan past deze groep bij jou. De lol in het zwemmen is het belangrijkst, we gaan vooral spelenderwijs te werk. Mocht je zwemmen nou echt leuk vinden en wil je af en toe proeven aan een wedstrijd? Dat kan, dan kijken we samen naar de opties. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op twee trainingsmomenten in de week.

 

Trainingsmomenten:
Woensdag 17:00 – 17:45 Trainers: Annuska, Robin, Floore, Ifke en Abel
Zaterdag 11:00 – 11:45 Trainers: Lianne, Eva, Robin / Lonneke
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel
Badpak of zwembroek
Zwembrilletje

Junioren Basis

In de junioren basis zwemmen onze jongere starters. Heb je je diploma’s gehaald? Wil je terug het water in en oefenen met het verbeteren van je zwemslagen, dan past deze groep bij jou. De lol in het zwemmen is het belangrijkst, maar meters maken doen we ook. Vind je zwemmen nou leuk en wil je af en toe proeven aan een wedstrijd? Dat kan, dan kijken we samen naar de opties. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op twee trainingsmomenten in de week.

 

Trainingsmomenten:
Dinsdag 18:00 – 18:45 Trainers: Niek, Lucas, Sven / Robin
Zaterdag 11:45 – 12:30 Trainers: Lianne, Eva, Robin / Lonneke
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel
Badpak of zwembroek
Zwembrilletje

Senioren Basis

In de senioren basis zwemmen onze (jong)volwassen zwemmers. Wil je oefenen met het verbeteren van je zwemslagen en lekker banen zwemmen in opdracht. We werken veel aan techniek en conditie, met aandacht voor de individuele ontwikkeling. Door regelmatig een spelelement in de training te verwerken houden we de lol erin. Proeven aan een wedstijd kan ook hier, daar kijken we in overleg naar. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op twee trainingsmomenten in de week.

 

Trainingsmomenten:
Dinsdag 19:30 – 20:15 Trainer: Lianne
Zaterdag 12:30 – 13:15 Trainer: Lianne
Dit heb je nodig:
Badpak of zwembroek Zwemsnorkel
Zwembrilletje Zoomers (optioneel)

Masters Basis

In de masters basis zwemmen onze volwassen en oudere zwemmers. Wil je oefenen met het verbeteren van je zwemslagen en lekker banen zwemmen in opdracht. We werken veel aan techniek en conditie, met aandacht voor de individuele ontwikkeling. Door regelmatig een spelelement in de training te verwerken houden we de lol erin. In deze groep wordt rekening gehouden met eventuele persoonlijke limiteringen, we kijken vooral naar wat wél lukt. Proeven aan een wedstijd kan ook hier, daar kijken we in overleg naar. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op twee trainingsmomenten in de week.

 

Trainingsmomenten:
Dinsdag 21:15 – 22:00 Trainer: Robin / Marcel
Donderdag 19:30 – 20:15 Trainer: Lonneke
Zaterdag 12:30 – 13:15 Zelfstandig trainen; Toezicht – Lianne
Dit heb je nodig:
Badpak of zwembroek Zwemsnorkel (optioneel)
Zwembrilletje Zoomers (optioneel)

Minioren Selectie

In de minioren selectie zwemmen onze jongste wedstrijdzwemmers. Ben je groeiende in je techniek en conditie en zwem je graag wedstijden, dan past deze groep bij jou. In de minioren selectie wordt er gefocust op het verbeteren van de techniek en gaan we aan de slag met onderwerpen als keerpunten, specifieke slagtechnieken en het oefenen op wedstrijden. Hierbij gaan we serieus baantjes zwemmen, maar ook spelenderwijs te werk. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op drie trainingsmomenten in de week, je aanwezigheid wordt hierbij bijgehouden.

 

Trainingsmomenten:
Dinsdag 18:00 – 19:30 Trainers: Jeffrey, Floore / Niek
Woensdag 17:45 – 18:45 Trainer: Lonneke
Zaterdag 11:45 – 12:30 Trainers: Lianne, Eva, Robin / Lonneke
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel Plank
Badpak of zwembroek Pull buoy
Zwembrilletje Zoomers
Verwachting aanwezigheid wedstrijden:
Minioren wedstrijden Clubkampioenschappen
Competitie (afhankelijk van leeftijd verplicht) Kikkersprint en/of Dagtoernooien

Junioren Selectie

In de junioren selectie zwemmen onze jongere wedstrijdzwemmers. Heb je een goede techniek en conditie en zwem je graag wedstijden, dan past deze groep bij jou. In de junioren selectie wordt er gefocust op het verbeteren van de individuele techniek door gezamenlijk specifieke techniekoefeningen te doen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie en wordt er geoefend op wedstrijden. Hierbij gaan we serieus banen zwemmen, maar zorgen we ook regelmatig voor een spelelement of -training. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op drie trainingsmomenten in de week, je aanwezigheid wordt hierbij bijgehouden.

Trainingsmomenten:
Maandag 17:45 – 18:45 Trainers: Kees, Sven
Woensdag 17:45 – 18:45 Trainers: Annuska, Sven
Vrijdag 17:45 – 19:30 Trainers: Sven, Annuska/Ruben
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel Plank
Badpak of zwembroek Pull buoy
Zwembrilletje Zoomers
Verwachting aanwezigheid wedstrijden:
Competitie (verplicht) Clubkampioenschappen
Kikkersprint en/of Dagtoernooien

Het blijft voor de zwemmers uit de junioren selectie mogelijk om extra te trainen, zoals vorig seizoen op de dinsdagavond. De groep gaat anders heten: “Junioren en Senioren selectie +”. Naast de training op dinsdag zullen we middels bouwstenen per individu een zelfstandige training tijdens de Vroege Vogels en een dubbeltraining op de maandag toevoegen. Tevens zijn we in gesprek met Optisport over eventuele ochtendtrainingsmomenten.

Senioren Selectie

In de senioren selectie zwemmen onze (jong)volwassen wedstrijdzwemmers. Heb je een goede techniek en conditie en zwem je graag wedstijden, dan past deze groep bij jou. In de senioren selectie wordt er gefocust op het verbeteren van de conditie en wordt er geoefend op wedstrijden. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de individuele techniek door gezamenlijk specifieke techniekoefeningen te doen. Hierbij gaan we serieus banen zwemmen, maar zorgen we ook af en toe voor een spelelement of -training. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op drie trainingsmomenten in de week, je aanwezigheid wordt hierbij bijgehouden.

Trainingsmomenten:
Maandag 18:45 – 19:30 Trainer: Sven
Woensdag 18:45 – 20:00 Trainer: Sven
Vrijdag 17:45 – 19:30 Trainers: Sven, Annuska/Ruben
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel Plank
Badpak of zwembroek Pull buoy
Zwembrilletje Zoomers
Verwachting aanwezigheid wedstrijden:
Competitie (verplicht) Clubkampioenschappen
Kikkersprint en/of Dagtoernooien

Het blijft voor de zwemmers uit de senioren selectie mogelijk om extra te trainen, zoals vorig seizoen op de dinsdagavond. De groep gaat anders heten:  “Junioren en Senioren selectie +”. Naast de training op dinsdag zullen we middels bouwstenen per individu een zelfstandige training tijdens de Vroege Vogels en een dubbeltraining op de maandag toevoegen. Tevens zijn we in gesprek met Optisport over eventuele ochtendtrainingsmomenten.

Masters Selectie

In de masters selectie zwemmen onze volwassen en oudere wedstrijdzwemmers. Heb je een goede techniek en conditie en zwem je graag wedstijden, dan past deze groep bij jou. In de masters selectie wordt er gefocust op het verbeteren van de individuele techniek door gezamenlijk specifieke techniekoefeningen te doen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie en wordt er geoefend op wedstrijden. Hierbij gaan we serieus banen zwemmen, maar zorgen we ook af en toe voor een spelelement of -training. De trainingen van deze groep worden geschreven op basis van een jaarplan en zijn gericht op drie trainingsmomenten in de week, je aanwezigheid wordt hierbij bijgehouden.

Trainingsmomenten:
Maandag 18:45 – 19:30 Trainer: Kees
Woensdag 18:45 – 20:00 Trainer: Annuska
Zaterdag 12:30 – 13:15 Zelfstandig trainen; Toezicht – Lianne
Dit heb je nodig:
Zwemsnorkel Plank
Badpak of zwembroek Pull buoy
Zwembrilletje Zoomers
Wedstrijden:
Zuiderzee Master Circuit Clubkampioenschappen
ONMK Overige Master wedstrijden

Van de Masters Selectie groep verwachten wij dat zij minimaal drie wedstrijden in het seizoen zwemmen waarvan minstens 2 in een Master Circuit gezwommen zijn.

Vroege Vogels

Op zondagochtend is er van 8:00 tot 9:00 mogelijkheid om zelfstandig banen te zwemmen voor alle leden van De Duinkikkers. Bij deze trainingen wordt verwacht dat er serieus en zelfstandig getraind wordt. Toezicht is verplicht en verantwoordelijkheid van de aanwezige zwemmers. Daarvoor wordt vooraf een roulatieschema gemaakt.