Zwem4daagse record aantal deelnemers

5e editie Soester Zwem4daagse kent record aantal deelnemers en mooie opbrengst voor de Maarten van der Weijden Foundation

Afgelopen week vond de 5e editie van de Soester Zwem4daagse plaats. SZV De Duinkikkers organiseerde wederom het evenement in Sportboulevard De Engh. Er deden 180 deelnemers mee, in de 4 eerdere edities waren er niet eerder zoveel deelnemers aan het meerdaagse evenement. De vrijwilligers van SZV De Duinkikkers kijken samen met de deelnemers terug op een geslaagde zwemweek.

De jongste deelnemer deze editie was 6 jaar, de oudste 80. Sommige deelnemers hadden zich individueel ingeschreven, anderen kwamen met de hele familie. Elke avond moest er voor de officiële medaille de minimale afstand worden gezwommen. Afhankelijk van de leeftijd is de minimale afstand 250 of 500 meter. Vele deelnemers zwommen echter elke avond (veel) meer dan de minimale afstand. Naast het zwemmen van de minimale afstand waren er elke dag ook leuke activiteiten georganiseerd voor de deelnemers en was er de gelegenheid om geld te doneren voor de Maarten van der Weijden Foundation.

De KNZB (de zwembond) had landelijk de week van 20-26 juni uitgeroepen als Zwem4daagse zweMWeek. De hoofdletter M en W verwijzen naar de Maarten van der Weijden Foundation (MvdWF) waar de KNZB voor de zwem4daagse een samenwerking mee heeft. De Maarten van der Weijden Foundation zamelt geld in om onderzoek naar het bestrijden van kanker en projecten die het leven met kanker ondersteunen te financieren. Ook SZV de Duinkikkers had zich aan deze samenwerking verbonden en stelde deelnemers van de Soester Zwem4daagse in de gelegenheid om geld te doneren voor de Maarten van der Weijden Foundation. Doneren was vrijblijvend en werd door veel deelnemers gedaan. Met vele zwem4daagse organisaties samen werd er landelijk geprobeerd om geld binnen te halen voor de Foundation. Een aantal deelnemers van de Soester Zwem4daagse hadden een eigen actie pagina’s waardoor ze gesponsord konden worden door hun familie/ of vrienden. Tevens hadden de Duinkikkers nog vele ludieke acties verzonnen, waarmee ook geld opgehaald werd voor de MvdWF.

Zo was er maandag een leuk Funparcours, dat eindigde met stuivertje duiken. Het geld dat nodig was voor het stuivertje duiken werd door de deelnemers zelf in het water gegooid. Na het opduiken verdween dit geld in de donatiebussen. Op dinsdag konden de deelnemers meedoen aan een leuke prijsvraag, georganiseerd door de hoofdsponsor Van Mossel Kia Amersfoort en was er de mogelijkheid om te kijken hoe snel je de 25 meter kon zwemmen. Op dinsdag kon er genoten worden van de training van 4 jongelui die zich gekwalificeerd hadden voor het NK Sprint op zaterdag 25 juni en dus tussen de banenzwemmers van de 4daagse door hun training afwerkten, om maar vooral fit aan de start te kunnen verschijnen. Daarnaast waren op dinsdag de deelnemers opgeroepen om hun lege plastic flessen in te leveren. Dit leverde maar liefst aan het einde van de week totaal 239 lege flessen en een mooi bedrag voor de MvdWF op. Woensdag konden de deelnemers deelnemen aan een start- en duikclinic, was er een lekker ijsje van IJssalon Bemer en kon er buiten lekker gesprongen worden op het springkussen van Schimmel Springkussen verhuur. Daarnaast kon er tegen betaling een actiefoto van je worden gemaakt op het springkussen of tijdens het zwemmen en ook die opbrengsten gingen rechtstreeks naar de MvdWF. Op donderdag was het mogelijk om deel te nemen aan een leuke waterpolo clinic en kon er buiten wederom een prijsvraag beantwoord worden, dit maal tegen een kleine vergoeding ten baten van de MvdWF. Het juiste antwoord op de vraag hoeveel lege flessen zitten er in de kliko was 153.

Om iedereen de gelegenheid te bieden 4 avonden te kunnen zwemmen, ook als je een avond even een andere verplichting had, was er gekozen om 5 dagen op rij de zwem4 (5)daagse te organiseren. Elke deelnemer kon dus een avond pauze nemen, of gewoon lekker 5 dagen komen zwemmen. Vrijdags, de 5e avond, werd de week feestelijk afgesloten. Optisport Soest had het recreatiebad beschikbaar gesteld, zodat jong en oud – in zowel het wedstrijdbad als in het recreatiebad – met een gezellige zwemdisco de zwem4daagse kon afsluiten. Iedereen kon een introducee meenemen en een verzoeknummer aanvragen. De opbrengsten van de entreegelden voor de introducees en voor de verzoeknummers kwamen ook allemaal 1 op 1 ten baten van de MvdWF.

Alle acties bij elkaar hebben een mooi bedrag van 502 euro opgebracht voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Door het grote succes van deze editie van de zwem4daagse kijken wij als vrijwilligers van SZV De Duinkikkers nu al uit naar de editie van 2023!

Lees ook…