Zilver voor Angela Whitney op NK voor minioren!!

Angela Whitney is afgelopen weekend tweede van Nederland geworden op de 100 meter rugslag. Na een uitstekende race, liefst een volle seconden sneller dan haar eigen clubrecord, kwam de elfjarige zwemster van De Duinkikkers op de laatste baan net tekort voor haar eerste nationale titel. Met het zilver dat Whitney mocht ophalen in Leiden mocht ze echter diktevreden zijn, aangezien de concurrentie moordend was. Tijdens de jaargangwedstrijden, in de volksmond het NK voor minioren, kwam ze vijfmaal aan de start. Telkens wist Whitney zich bij de beste tien van het hele land te zwemmen.

Luuk Roskam was in Leiden een verrassing voor vriend en vijand. Eerst was hij reserve, maar uiteindelijk mocht hij door afmeldingen toch als achttiende geplaatst van start gaan. Juist tijdens deze grote wedstrijd wist Roskam de beste race van zijn nog maar korte zwemleven te produceren. Op zijn eerste grote toernooi tikte de tienjarige Soester aan als zesde. Zijn tijd van 1.42.92 was een persoonlijk record van ruim zeven seconden!

Niek van Leeuwenkamp zwom naar tijdsverbeteringen op de 50 meter vrije slag en 100 meter wisselslag. Respectievelijk bezette hij de elfde en veertiende plaats, terwijl hij ook op de 400 meter vrije slag elfde van Nederland werd. Lucas Bemer was de vierde en laatste deelnemers. Net op tijd terug van een welverdiende vakantie in Amerika gaf hij alles wat hij kon. Met een vijftiende en zestiende plaats van heel Nederland kan hij niet anders dan tevreden terugkijken.

IMG_20180218_133226__01