Zeventien persoonlijke records tijdens NJJK zwemmen!

In Eindhoven kwamen van 5 tot 8 december 2019 de beste junioren en jeugd zwemmers bijeen om de concurrentietrijd met elkaar aan te gaan. Een toernooi met een volledig nieuwe opzet had ook een volledig nieuwe voorbereiding nodig. Vier Duinkikkers plaatsten zich ondanks de aanpassingen in het programma en de bepalingen soeverein voor de nationale wedstrijden.

De jongste juniorengroep kon zich plaatsen door gedurende het seizoen zo hard mogelijk te zwemmen op 10 verschillende afstanden. De beste 30 zwemmers uit dat klassement zwemmen tijdens de NJJK het grote klassement, bestaande uit diezelfde tien afstanden. De opvolgende 30 zwemmers komen in actie op het kleine klassement, welke bestaat uit de vijf de 100 meters en de 200 meter vrije slag.

Namens De Duinkikkers zwom Angela Whitney het grote klassement, waar ze zich als 22e voor had geplaatst. Van de tien afstanden werden er liefst zes opgezet in een persoonlijk record. Ondanks de sterke concurrentie kon Whitney één plaatsje winnen. Na tien afstanden stond ze op de 21e plaats in het grote klassement. Rhodee van den Ham en Niek van Leeuwenkamp debuteerden op een individuele NK middels het kleine klassement. Het tweetal mocht direct aan de bak en van de zes afstanden zwommen ze respectievelijk vijf en vier persoonlijke records. In de meerkamp werd van den Ham 23e, terwijl van Leeuwenkamp met de 27e plaats genoegen moet nemen.

Tess Bemer maakte het Soester kwartet compleet. Bemer zwemt in de klasse ‘junioren 3 en 4′, waar niet meer in klassementsvorm gezwommen wordt. Per afstand worden de beste zwemmers op de ranglijsten geselecteerd om tegen elkaar te racen. Bemer mocht viermaal aan de start komen en zwom PR’s op de 100 meter vlnderslag en 50 meter vrije slag.

In totaal werden er 17 persoonlijke records mee naar Soest gekomen. Daarnaast is het viertal weer een mooie ervaring rijker en hebben ze de nodige leerpunten meegekregen voor de komende periode. Daar gaan ze hard mee aan de slag, om het de volgende keer nog beter te doen.