Wedstrijdzaken

Wedstrijden, daar doen we het voor. Een mooi moment om je te meten met je tegenstander.
Wie worden er dit seizoen kampioen? We gaan het zien.

Voordat er een wedstrijd gespeeld kan worden moet er het een en ander georganiseerd worden. Daar hebben we gelukkig veel goede ervaring in. De scheidsrechters, jurytafel en de spelregels vormen de basis. Per onderwerp lees je daar hieronder meer over. Ook hoe je hieraan als vrijwilliger deel kunt nemen.

Spelregels

Wil je een kort overzicht van de spelregels waar je als waterpoloër of als ouder van een waterpoloër, mee te maken hebt? Kijk dan eens op deze website. De laatste spelregelwijzigingen zijn op deze site (nog) niet aangepast.

Officiële spelregels
De officiële FINA Waterpolospelregels zijn bij wedstrijden die de KNZB organiseert van toepassing. Wij spelen onze competitie- en bekerwedstrijden volgens deze spelregels. Je vindt ze hier op de website van de KNZB.

BSR Cursus / Jurytafel

Hier zitten tijdens wedstrijden 3 vrijwilligers met een W-bevoegdheid/BSR-bevoegdheid. De tijd, schotklok, persoonlijke fouten, time-outs en doelpunten, ze houden alles bij en verwerken dat op het digitale wedstrijdformulier. Waterpolo leden vanaf 16 jaar (en ouder) vind je een paar keer per jaar achter de jurytafel. Dat is heel leuk, lekker (er ligt altijd wat te snoepen) en belangrijk om onze thuiswedstrijden goed te laten verlopen.

Wil je als vrijwilliger ook achter de jurytafel plaatsnemen? Laat het ons weten. Ook als je (nog) geen  W-bevoegdheid/BSR-bevoegdheid hebt. Dat regelen wij voor je. Stuur een bericht via ons ons contactformulier. en we nemen contact met je op. We vertellen je wat je kunt verwachten en melden je aan voor de e-learning zodat jij je W/BSR-bevoegdheid binnenkort op zak hebt.

Basiscursus official waterpolo (BSR-bevoegdheid/W-official)
Met de basiscursus scheidsrechter krijg je in een e-learning de belangrijkste spelregels van het waterpolo uitgelegd. Na het behalen van het examen in de e-learning kan je functioneren als official achter de jurytafel. Sinds de invoering van de basiscursus official (basisscheidsrechters) zijn alle leden met de functie W-official vervangen door basisscheidsrechters.

Klokrooster
Aan het begin van elke seizoenshelft wordt het klokrooster gemaakt. Daarin zie je wie er bij welke wedstrijden achter de jurytafel plaatsnemen. Klik hier voor het actuele klokrooster.

Scheidsrechters

HELP! Op dit moment komen wij 3 tot 5 scheidsrechters te kort. Hierdoor lopen we het risico dat we volgend seizoen een flink aantal teams minder mogen inschrijven. Daar zit niemand op te wachten. Een mooi moment om, met iemand die je goed kent, samen scheidsrechter te worden. Zo wordt het nog leuker. Je gaat wedstrijden fluiten met andere scheidsrechters. Die ga jij (en andersom) steeds beter leren kennen en dan kom je erachter dat het hele leuke mensen zijn. Je kijkt uit naar de volgende keer dat je weer met een bekende gaat fluiten.

Wil je ons helpen om als scheidsrechter bij onze buurverenigingen wedstrijden in goede banen te leiden? Of wil je eerst wat meer informatie? Stuur een e-mail naar scheidsrechterzaken. Goed om te weten is dat de cursus & reiskosten worden vergoed.

Vind je het begeleiden van wedstrijden bij onze buurverenigingen nog wat spannend? Maar heb je wel interesse in het fluiten van de thuiswedstrijden van onze jeugd teams (onder de 13)? Word spelleider. Stuur een e-mail naar scheidsrechterzaken. Na een korte interne cursus kun je fluitend van start.

Klokrooster

Twee keer per seizoen (september/ december) wordt er een klokrooster samengesteld voor het bemannen van de wedstrijdtafel.

Moet je binnenkort weer achter de tafel? Lees dan de volgende documenten van te voren nog eens door:

PDF Actuele klokrooster

PDF Algemene (jurytafel)regels

PDF Instructie bedienen scorebord

PDF Instructie invoeren tablet

    Wedstrijdagenda Waterpolo

    Alle beker- en competitiewedstrijden van alle teams zijn makkelijk en snel via Sportlink (app) in te zien. Ben je lid van S.Z.V. De Duinkikkers? Dan heb je toegang tot de app. Deze is eenvoudig te downloaden in de Play Store of App Store. Met het emailadres dat in de ledenadministratie staat kun je inloggen. Naast wedstrijden is ook jouw eigen persoonlijke programma (trainingen enz.) te zien. Mocht je hulp nodig hebben, neem dan contact op met Bart Leenen.

    Je kunt ook via de website van de KNZB op zoek gaan naar de wedstrijdagenda en uitslagen van S.Z.V. De Duinkikkers. Voor het gemak hebben we hieronder de linkjes van de teams naar het KNZB wedstrijdrooster toegevoegd.

    Wedstrijdbal sponsoren
    Het is mogelijk om één (meer mag natuurlijk ook) van onze teams tijdens wedstrijden te steunen. Dat kan in de vorm van het sponsoren van de wedstrijdbal. Een leuke en laagdrempelige manier om je naam, of bedrijf in het zonnetje te zetten. Zo draag je bij aan extra inkomsten voor de vereniging. Wil je een wedstrijdbal sponsoren? Of ben je benieuwd hoe dat er precies aan toe gaat? Klik hier voor meer info.