Onder de 17 meiden

Vanaf onder de 17 mogen de jongens en meiden niet meer samenspelen in 1 team.

De meiden van 015/017 zullen in het seizoen 2019/2020 een team vormen welke in competitieverband zal uitkomen. Dit is het 2e jaar achter elkaar dat we een leuk gezellig meiden team hebben in deze leeftijdscatergorie

In het seizoen 2019/2020 zal er worden deelgenomen aan een onder de 15/17 competitie. Onze talentvolle meiden in de leeftijd van 13-16 jaar zullen in dit team spelen. Het team traint 2x per week samen en spelen c.a. 18 wedstrijden per jaar. Naast de trainingen en wedstrijden worden er voor de spelers van onder de 19 diverse andere activiteiten georganiseerd. Waaronder een team uitje aan het einde van het seizoen en het bezoeken van (weekend)toernooien.

Het is een gezellig team bestaande uit c.a. 9 enthousiaste meide. De doelstelling voor dit team is voornamelijk veel plezier beleven in het waterpolo spel en als team een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Deze prestatie mag nooit ten koste gaan van het spelplezier.

Trainingstijden:
Dit team traint elke donderdag van 18.45 – 20.15 en op vrijdag van 20.30-21.30.

Deelnemers (begin seizoen 2019/2020)

  • Lonneke Janssen
  • Anouk Beek
  • Laurence Broeksema
  • Manouk Lentink
  • Irene Witkamp
  • Susanne Lentfert
  • Miriam Visser
  • Zenzi Poel
  • Frederique Broeksema

Trainer/Coach:

Bart Leenen en Els Heemskerk

Contactpersoon
waterpolo secretatriaat, � – waterpolo@duinkikkers.nl

Nieuwe aanwas:
Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe spelers die de “Duinkikkerpoel“ helpen uitbreiden! Mochten jullie interesse hebben een keer mee te trainen met onder de 17, neem dan contact op met Bhet secretariaat van de jeugdcommissie per mail: waterpolo@duinkikkers.nl of neem telefonisch contact (xxx)

Wedstrijden
De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 25 meter, met aan beide kanten een doel. Per team liggen 7 spelers in het water. De teams zijn te herkennen aan de kleur capjes op het hoofd van de spelers. De keepers hebben een rode cap op, de thuisspelende ploeg een witte cap en de uitspelende ploeg een blauwe (of zwarte) cap. Er wordt gespeeld met een dames bal. Een aanval moet hierbij binnen 30 seconden worden uitgespeeld.

De wedstrijd wordt geleid door een of 2 scheidsrechters die het spel in goede banen probeert te leiden. Een wedstrijd heeft 4 periodes van 5 minuten. De tijd wordt stilgezet bij een overtreding en bij gescoorde doelpunten, waardoor een gemiddelde wedstrijd ongeveer 30 minuten duurt.

Hieronder is de stand en het wedstrijdrooster voor dit team te vinden: