Heren 1

Vanaf 17 jaar mag je deelnemen aan de senioren competitie. Bij de Duinkikkers hebben wij 2 heren teams die deelnemen aan de competitie. Afhankelijk van je talent/ en of inzet wordt je ingedeeld bij Heren 1 of 2. Ondanks de 2 teams blijven de heren wel een grote groep Waterpoloërs met goed onderling contact. Er worden dan ook regelmatig met de 2 teams diverse activiteiten buiten het waterpolo om georganiseerd.

Trainingstijden:
De heren teams trainen elke maandag van 20.30 – 22.00 en op donderdag van 21.30-22.30.

Het trainen en coachen wordt voor deze groep verzorgd door: Arnoud Haandrikman.

Contactpersoon
Er kan contact op worden genomen via ons secretariaat: waterpolo@duinkikkers.nl

Nieuwe aanwas:
Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe spelers die de “Duinkikkerpoel“ helpen uitbreiden! Mochten jullie interesse hebben een keer mee te trainen met onze heren, neem dan contact op met ons secretariat voor de mogelijkheden: waterpolo@duinkikkers.nl

Uiteraard is het ook mogelijk om op een recreatief niveau mee te trainen met de heren.

Wedstrijden
De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 25 meter, met aan beide kanten een doel. Per team liggen 7 spelers in het water. De teams zijn te herkennen aan de kleur capjes op het hoofd van de spelers. De keepers hebben een rode cap op, de thuisspelende ploeg een witte cap en de uitspelende ploeg een blauwe (of zwarte) cap. Er wordt gespeeld met een heren bal. Een aanval moet hierbij binnen 30 seconden worden uitgespeeld.

De wedstrijd wordt geleid door een of 2 scheidsrechters die het spel in goede banen probeert te leiden. Een wedstrijd heeft 4 periodes van 6 minuten. De tijd wordt stilgezet bij een overtreding en bij gescoorde doelpunten, waardoor een gemiddelde wedstrijd ongeveer 30 minuten duurt. Ook mogen de heren 2x per wedstrijd een time out aanvragen.

Hieronder is de stand en het wedstrijdrooster heren 1: