Dames 1

Het Dames 1 van de Duinkikkers speelt in de 3e klasse Regio Midwest (Noord-Holland,Utrecht). Het is een jong en gemotiveerd team, wat veel aan teambuilding doet. Zo gaan de dames jaarlijks een weekendje weg, na een wedstrijd uit eten of naar een pretpark.

Alle dames van 16 jaar en ouder worden ingedeeld in ons dames team. Hierbij is er veel aandacht voor zowel de jonge meiden als de wat “ervarene spelers met als hoofddoel om een gezellig team te vormen waarbij iedereen met veel plezier kan sporten.

Trainingstijden:
Dit team traint elke maandag van 19.30 – 20.30 en op vrijdag van 20.30-21.30.

Het trainen en coachen wordt voor deze groep verzorgd door Remko Hooft.

Contactpersoon
Er kan contact op worden genomen via ons secretariaat: waterpolo@duinkikkers.nl

Nieuwe aanwas:
Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe spelers die de “Duinkikkerpoel“ helpen uitbreiden! Mochten jullie interesse hebben een keer mee te trainen met onze dames, neem dan contact op met ons secretariat voor de mogelijkheden: waterpolo@duinkikkers.nl

Uiteraard is het ook mogelijk om op een recreatief niveau mee te trainen met de dames.

Wedstrijden
De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 25 meter, met aan beide kanten een doel. Per team liggen 7 spelers in het water. De teams zijn te herkennen aan de kleur capjes op het hoofd van de spelers. De keepers hebben een rode cap op, de thuisspelende ploeg een witte cap en de uitspelende ploeg een blauwe (of zwarte) cap. Er wordt gespeeld met een dames bal. Een aanval moet hierbij binnen 30 seconden worden uitgespeeld.

De wedstrijd wordt geleid door een of 2 scheidsrechters die het spel in goede banen probeert te leiden. Een wedstrijd heeft 4 periodes van 5 minuten. De tijd wordt stilgezet bij een overtreding en bij gescoorde doelpunten, waardoor een gemiddelde wedstrijd ongeveer 30 minuten duurt.

Hieronder is de stand en het wedstrijdrooster voor dit team te vinden: