Overige Waterpolo zaken

Contactpersonen/ TC bezetting Polo:
In principe zijn de trainers c.q. teamouders de contactpersonen voor alle zaken die te maken hebben met de trainingen en wedstrijden. Voor de overige zaken zijn dat de Jeugdcommissie (Vacant), of via het algemene polo secretariaat. (waterpolo@duinkikkers.nl).

Kleding Duinkikkers:
Binnen onze vereniging is het mogelijk om alle soorten kleding aan te schaffen: Zwembroeken, Badpakken, Capjes, Badmutsen, Polo’s, Hoodie’s, Korte Broeken en Tassen met Duinkikker Logo.

Het dragen van deze kleding is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld:

De kleding is te verkrijgen via de webshop, of neem contact op met Bart. (webshop@duinkikkers.nl)

Waterpolo-benodigdheden:
Het enige dat een waterpoloërs nodig heeft, is een capje en een zwembroek/badpak.
• De capjes zijn voor de pupillen teams beschikbaar en hoeven niet te worden aangeschaft (mini’s en onder de 13).
• De overige teams dienen zelf capjes aan te schaffen. Nummers en aanschaf in overleg met de trainer (Duinkikkers caps).

Voor de dames die een badmuts dragen geld dat deze in de zelfde kleur moet zijn als de cap. (dus wit of zwart. Deze badmutsen zijn verkrijgbaar via de webshop

Sponsoring Duinkikkers:
Vanaf afgelopen seizoen hebben we een verenigingsbrede sponsorcommissie die in de loop van het jaar vele nieuwe initiatieven zullen gaan ontplooien. Sponsors zijn in de huidige tijd hoog nodig om de kosten laag te houden voor ieder.

Wil je de vereniging sponsoren?, een team? Een spandoek op hangen bij wedstrijden, de wedstrijdbal sponsoren? Vraag dan naar de mogelijkheden

Vrijwilligers:
De waterpoloafdeling draait geheel op vrijwilligers die proberen om alle (waterpolo)leden de mogelijkheid te bieden om op een leuke manier met hun sport bezig te zijn. Helaas lukt het niet altijd om voldoende mensen voor alle taken te krijgen. Heeft u interesse om iets voor de waterpoloafdeling te betekenen, laat dit dan even weten!

Ook dit jaar zullen we soms een beroep op ouders doen voor het coachen van wedstrijden. Meer hierover zal in de diverse teambesprekingen kenbaar gemaakt worden. Per team gaan we dit jaar een ouder inzetten voor de coördinatie van het vervoerrooster en de afmeldingen, de zogenaamde teamouder.

Wedstrijd-tafel:
Tijdens de waterpolowedstrijden dienen er drie personen met een W-bevoegdheid plaats te nemen achter de tafel. Iedere waterpolospeler van 16 jaar en ouder is verplicht om een aantal keren per jaar (2-3 keer, tijdens thuiswedstrijden) achter de tafel zijn of haar “verplichting” voor de vereniging/je eigen team te voldoen. De benodigde cursus, om deze “W-bevoegdheid” te behalen, wordt door de vereniging verzorgd. Het streven is er om iedereen van 16 jaar en ouder zonder W- bevoegdheid aan het begin van het nieuwe seizoen aan te melden voor de W-cursus.

Aqua Indoor trofee:
Voor de speler die het meeste vooruitgang toont in een jaar is er de Aqua Indoor Trofee. Deze wordt elk jaar uitgereikt. Dus doe je best wie weet ben jij degene die deze beker na dit jaar krijgt! Benieuwd wie deze beker allemaal heeft gewonnen? winnaars Aqua Indoor Trofee

Nieuwe leden:
Binnen de waterpolo afdeling zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden. Deze leden zoeken wij van jong tot oud. Dus heb je een vriendje vriendinnetje, broertje zusje, of een andere bekende die een keer mee wil trainen met een training dan is dit altijd toegestaan. Nieuwe leden mogen altijd drie keer mee trainen waarna ze mogen besluiten of ze lid willen worden.

Wedstrijden kijken:
Wil je een goede waterpoloër worden is het verstandig om goed te trainen maar ook om af en toe naar een waterpolowedstrijd te kijken. Bij de Duinkikkers is deze mogelijkheid uiteraard ook aanwezig. Regelmatig zal er op zondag wedstrijden worden gespeeld van de Pupillen 013, aspiranten onder de 15, Dames 1 en Heren 1/2/. Wil je een keer naar een waterpolowedstrijd kijken houdt dan de website van de Duinkikkers in de gaten voor het rooster.

Regionale Talent ontwikkeling
Door meerdere oorzaken is de talentontwikkeling in de regio Utrecht op een laag pitje komen te staan. De KNZB is druk bezig om weer een structurele oplossing te gaan bieden voor de ontwikkeling van talenten in de provincie’s. Dit zal met behulp van de grote clubs uit de regio moeten gebeuren. Helaas blijkt dit een lastige klus die vooralsnog niet van de grond komt.