Waterpolo

Ben je dol op zwemmen, balsporten en wil je onderdeel zijn van een team? Dan is waterpolo de perfecte sport voor jou! Je bent van harte welkom in een van onze vele teams. We hebben voor elke leeftijd een leuk team waarin je kunt waterpoloën. We spelen competitie op verschillende niveaus, dus het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt, er is een team waar jij de sterren van de hemel in kunt gaan spelen.

Waterpolo, het woord zegt het al, speel je in het water. Het lijkt op voetbal, maar bij ons mag je ‘hands’ maken. Je kunt het ook vergelijken met handbal, maar dan in het water. Het is een van de zwaarste sporten ter wereld, dat maakt het leuk en uitdagend. Leuk feitje is dat waterpolo ook een van de minst blessuregevoelige sporten ter wereld is. Als jij je zwemdiploma A & B hebt, leren wij je waterpoloën. Je conditie en techniek maken sprongen vooruit.

Dit seizoen hebben we vijf senioren teams en vijf jeugd teams die competitie spelen. Je speelt en traint op je eigen niveau en in een team dat bij jouw leeftijd past. Twee keer in de week trainen we in het zwembad van Optisport. Tijdens de trainingen wordt er aan je conditie gewerkt, maar ook aan je techniek, spelinzicht en samenwerking-skills. Wedstrijden spelen we in het weekend. Thuis (bijna) altijd op zondag en uitwedstrijden vaak op zaterdag en soms op zondag. We spelen tegen andere verenigingen die ook bij de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) zijn aangesloten. Naast wedstrijden in competitieverband nemen we graag en regelmatig deel aan toernooien. En er worden leuke evenementen georganiseerd voor jeugd en senioren.

Nieuwe leden, van jong tot oud, zijn van harte welkom!
Wil je een keer meedoen om te ervaren of waterpolo ook iets voor jou is, of ben je van plan om lid te worden? Fantastisch! Jong, oud? Je bent van harte welkom. Train drie keer vrijblijvend en gratis mee. Vul het formulier in onderaan deze pagina. Daarna kun je altijd nog beslissen of je lid wilt worden. Op de pagina voor de trainingstijden zie je wanneer je in een team van jouw leeftijd mee kunt trainen. Wil je meer weten? Stel via ons contactformulier je vraag.

Klik op de onderstaande onderwerpen voor meer informatie.

Sportlink (KNZB Waterpolo app)

De KNZB heeft een app ontwikkeld waarin alle waterpolo teams staan. Met de app kun je de stand, uitslagen en het speelschema van de beker- en reguliere competitie inzien. Ook kun je de gebeurtenissen tijdens wedstrijden live volgen. Handig als je niet in het zwembad bent en toch wilt volgen hoe de wedstrijd verloopt.

Ook jouw aanwezigheid bij trainingen kun je hierin aangeven. Ben je er een keer niet? Geef dat via de app dan ook aan. Zo weet je trainer en de rest van je team wie er allemaal wel en niet zijn. Dus aan- en afmelden in de app.

De app kun je downloaden in de Play Store of App Store. Registreren doe je met je e-mailadres dat je aan de ledenadministratie hebt doorgegeven. Lukt het niet, of heb je een vraag? Neem dan even contact op met Bart Leenen van de TC.

Wat heb je nodig als je waterpolo gaat spelen?

Natuurlijk een zwembroek of een badpak. Meisjes en dames gebruiken vaak ook een badmuts. Dat is niet verplicht, wel handig als je lang haar hebt. Bij trainingen en wedstrijden heb je ook een zwarte en witte cap nodig.  Daarop staat jouw nummer en het beschermt je oren.

  • Speel je in een jeugd team (t/m 13 jaar), dan zorgen wij als vereniging voor caps.
  • Speel je in onder de 15 of in een hoger team, dan zorg je voor je eigen caps. Overleg even met de trainer welk nummer nog beschikbaar is.
  • Draag je een badmuts onder je cap, dan moet de badmuts dezelfde kleur hebben als je cap.

Zwembroeken, bakpakken, badmutsen, caps, kleding en tassen kun je makkelijk bestellen via de webshop. Goede kwaliteit, in onze clubkleuren en met het enige echte Duinkikker logo erop. Neem eens een kijkje in de webshop of vraag naar de mogelijkheden bij Bart via ons contactformulier

Word ook vrijwilliger!

Zonder vrijwilligers, geen sport. ook bij ons is dat zo. Gelukkig hebben we een mooie groep enthousiaste vrijwilligers. Leden en ouders dragen graag hun steentje bij aan de sportive prestaties van onze teams. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en vele handen maken licht werk. Mooie spreekwoorden die bij ons passen. Kunnen we ook op jouw hulp rekenen? Ja toch! Deel je interesse met ons door een bericht te sturen naar de Waterpolo TC.

Voor het spelen van wedstrijden ben je afhankelijk van scheidsrechters en 3 leden voor de wedstrijdtafel. Deze vrijwilligers zoeken we altijd en daarom vertellen we je daar graag wat meer over.

Scheidsrechter
Afhankelijk van het aantal teams dat ingeschreven staat moet de vereniging ook een x aantal scheidsrechters inschrijven. Het is dus super belangrijk om voldoende scheidsrechters te laten fluiten. Lijkt het je leuk om waterpolowedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen? Dan help je ons enorm. Je start met een cursus via de KNZB. Daar leer je met andere nieuwe scheidsrechters hoe je wedstrijden in goede banen kunt leiden. Daarna ga je bij verenigingen in de buurt wedstrijden fluiten. Zeker in het begin doe je dat samen met een ervaren scheidsrechter. Waterpolowedstrijden worden bijna altijd door 2 scheidsrechters gefloten. Je staat er dus nooit alleen voor.

Meld jezelf aan als scheidsrechter via ons contactformulier. Dit formulier kun je ook gebruiken als je nog vragen hebt over het worden van een scheidsrechter. Goed om te weten is dat wij de kosten van de cursus en je reiskosten vergoeden. Tot slot mag je op onze kosten een mooie scheidsrechter outfit aanschaffen.

Wil je eerst even proeven aan het scheidsrechter zijn? Dat kan ook! Voor de thuiswedstrijden van onze jeugdteams (tot en met onder de 13) zoeken we objectieve ‘thuisfluiters’. ? Via een hele korte interne cursus stomen we je klaar en kun je fluitend van start. Er is altijd begeleiding aanwezig, ook nu sta je er niet alleen voor. Meld je aan als spelleider via ons contactformulier.

Wedstrijdtafel
Bij elke waterpolowedstrijden zijn er 3 mensen die achter de wedstrijdtafel plaats nemen. Ze houden de tijd, het scoreverloop en de persoonlijke fouten bij. Samen met de scheidsrechters zorgen ze voor een goed verloop en registratie van wedstrijden. Je hebt hiervoor een BSR-bevoegdheid nodig. Geen zorgen, dat regelen wij samen met jou voor je.

Ben je waterpolospeler en 16 jaar of ouder? Dan melden we je sowieso aan voor de cursus. Dat is een online cursus. Daarna neem je 2 tot 3 keer in een seizoen plaats achter de wedstrijdtafel met een lekker drankje, drop of wat anders te snoepen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de laatste editie van onze nieuwsbrief.