Visser verbaasd zichzelf op NJJK Eindhoven!!

Afgelopen weekend heeft zwemster Deborah Visser onze vereniging vertegenwoordigd op de NJJK lange baan. In het 50 meter bassin van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion verbaasde de zwemster zichzelf en vele anderen. Van de negen afstanden, verdeeld over vier lange zwemdagen, zwom ze liefst zeven afstanden harder dan ooit tevoren; juist terwijl het dit seizoen nog niet zo goed wilde lukken.

Visser over haar prestaties in het Eindhovense: “Wat was dit een mooi toernooi!! Ik heb boven mijn verwachtingen gepresteerd en vind dat ik best trots op mezelf mag zijn! Ik heb op 2 afstanden na een pr gehaald, wat ik het hele jaar eigenlijk niet gedaan heb.” Naast zeven tijdsverbeteringen mocht Visser ook tweemaal het podium betreden. Op de 100 meter schoolslag zwom ze naar een bronzen medaille, terwijl ze op de 50 meter schoolslag zelfs het zilver kreeg omgehangen.

IMG_20170618_220716

Er was meer te vieren voor Soest en De Duinkikkers. Sam Janmaat, vorig seizoen nog Duinkikker, zwom op de 50 meter rugslag op uitstekende wijze naar z’n eerste Paralympische titel. Om het feestje compleet te maken tikte Querijn Hensen, de andere oud Duinkikker, ook nog als tweede aan!!