Verhoeven – Steggerda grossiert in eremetaal op NK Masters!!

Afgelopen weekend heeft Annet Verhoeven – Steggerda goed huisgehouden op de NK zwemmen voor Masters, welke werd gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. In Eindhoven werd Verhoeven – Steggerda (categorie 70+) Nederlands kampioen op de 100 en 200 meter schoolslag. Naast de twee gouden medailles gingen er ook nog liefst vier individuele zilveren medailles mee naar huis. Een zevende medaille kreeg ze omgehangen voor haar aandeel in de estafetteploeg (4×50 meter vrije slag), waar ze met Manouk Ticheler, Saskia op den Velde en Inge Roskam naar een tweede plaats zwom.

IMG_20170507_214515
De estafetteploeg is er klaar voor; Annet Verhoeven – Steggerda, Saskia op den Velde, Manouk Ticheler en Inge Roskam.

Voor Roskam was de behaalde medaille in de estafette niet het enige eremetaal. Na een uitstekende race op de 50 meter schoolslag mocht ze ook voor die afstand het zilver in ontvangst nemen. Maaike de Boer zorgde voor het achtste en laatste individuele eremetaal door, na een stabiele race, op de 200 meter schoolslag tweede te worden. Naast acht individuele medailles bracht de ploeg het totaal aan medailles tot twaalf, door nog drie estafettemedailles te behalen. Robin Eggenkamp, Ruben de Boer en Sven van Zanten behaalden zilver en brons met Jeffrey Roest als vierde zwemmer en hadden Marcel Brittijn nodig om nog een bronzen medaille te behalen. Jaap de Boer, Elske van Doornum en Robin Roskam mochten ook deelnemen aan deze landelijke titelstrijd, maar vielen ditmaal niet in de prijzen.

Uitstekende prestaties voor minioren en junioren in Veenendaal!!
Dertien minioren en junioren kwamen afgelopen zaterdag ook nog in actie. Liefst 19 persoonlijke records werden aangescherpt; mooi detail was dat bijna alle deelnemende jeugdleden zichzelf minimaal op één afstand verbeterde. Groot aandeel hierin hadden Femke Doorenbos en Megan Schilham, die beide op drie afstanden sneller dan ooit zwommen. Lucas Bemer en Noortje Wijnstekers, die ook nog tekende voor de grootste procentuele verbetering van de dag, deden daar echter niet veel voor onder. Bemer voegde opnieuw twee afstandszeges toe aan zijn lijst met prestaties, terwijl ook Doorenbos en Angela Whitney één afstand winnend wisten af te sluiten. De algehele vooruitgang van de ploeg was ook deze wedstrijd weer zichtbaar, wat een compliment waard is voor eenieder die daar een aandeel in heeft.