Verhoeven – Steggerda driemaal Nederlands Masters kampioen!!

In Maastricht heeft Annet Verhoeven – Steggerda tijdens de NK voor Masters drie nationale masters titels op haar naam geschreven. In de categorie 70+ liet Verhoeven – Steggerda de concurrentie haar hielen zien op de 50 meter vlinderslag en haar geliefde 50 en 100 meter schoolslag. Naast drie titels nam ze ook nog genoegen met zilver op de 50 meter rugslag, 100 meter vrije slag en 100 meter wisselslag. Op alle drie die afstanden verbeterde ze haar tijd ook nog ruimschoots. Individueel brons was weggelegd voor Inge Roskam (50 meter schoolslag) en Robin Roskam (200 meter wisselslag). Maaike de Boer was met twee vierde plaatsen dicht bij individueel eremetaal, terwijl Marcel Brittijn, Robin Eggenkamp, Saskia op den Velde en opnieuw Inge Roskam ook allemaal een keer als vierde wisten te finishen.

2017
Medaillewinnaars Annet Verhoeven – Steggerda en Inge Roskam

Brittijn ging toch nog met een medaille terug naar het Soesterse. Samen met Robert de Brauwer, Tim de Zoete en Sven van Zanten zwom hij naar brons op de 4×100 meter wisselslag. In een rechtstreeks duel met Ruben de Boer, Maaike de Boer, Jeffrey Roest en Manouk Ticheler waren ze echter nipt de mindere. Dat team kwam echter in hun categorie niet verder dan plaats zeven. De Zoete en van Zanten zwommen eerder dat weekend al tweemaal eerder naar brons (4×100 meter vrije slag en 4×50 meter wisselslag); toen waren Jeffrey Roest en Ruben de Boer onderdeel van het viertal.

Een groot deel van de ploeg ging dus met eremetaal naar huis. Christine Buist debuteerde op een dusdanig groot kampioenschap, maar met liefst vijf tijdsverbeteringen was daar weinig van te merken. Ook Manouk Ticheler en Saskia op den Velde zorgden voor ieder drie persoonlijke records, terwijl ook Marcel Brittijn, Inge Roskam, Robin Roskam en Jeffrey Roest zichzelf verbeterden. Kortom een succesvol weekend, waar ook genoeg tijd was voor gezelligheid. Het hele team verbleef in een huisje op de Cauberg, waar het na de wedstrijden prima vertoeven was.