Algemene regels

 1. De kleedkamers mogen (pas) tien minuten voor aanvang van de trainingen worden gebruikt. Dit is belangrijk om de groep die ervoor zwemt geen overlast te bezorgen.
 2. Er wordt in de kleedkamer gewacht, totdat één van de trainers naar de kleedkamers toe komt om te zeggen dat de zwemmers naar de zwemzaal mogen komen.
 3. Het is verplicht om voor het zwemmen te douchen. Ook moet er na het zwemmen worden gedoucht.
 4. Een vereiste om deel te mogen nemen aan een training is dat je gewone badkleding aan hebt. Dit houdt dus in dat de meisjes een badpak dragen en de jongens een (strakke) zwembroek. Een bikini of een lange wijde zwembroek zijn dus niet toegestaan. Ook het dragen van een onderbroek onder je zwembroek is niet toegestaan
 5. Lange haren moeten in een staart. Wil je dit niet, dan kan een badmuts worden gedragen.
 6. Medische problemen en/of medicatie moet ten alle tijden aan de trainers gemeld worden, zodat zij hier extra goed op kunnen letten.
 7. Gebruik van mobiele telefoons is in het zwembad en de kleedkamers verboden.
 8. Het kleine badje is verboden terrein. Hierin mag niet gespeeld worden.
 9. Tijdens de trainingen mogen, in verband met de veiligheid, geen sieraden worden gedragen. We adviseren daarom om alle sieraden en andere waardevolle eigendommen thuis te laten. Wanneer je aan de trainer vraagt of hij je sieraad wilt bewaren, is dit volledig op eigen risico.
 10. De trainers (c.q. de vereniging) zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van diefstal (uit bijvoorbeeld de kleedkamers). Persoonlijke eigendommen dienen in een sporttas naar de zwemzaal worden meegenomen. Ook dan blijft gelden: eigen risico.
 11. Tijdens de trainingen/wedstrijd blijven er geen spullen onbeheerd achter in de kleedkamer. Dit betekent, dat je al je spullen in een kluisje opbergt, of, als deze niet beschikbaar zijn, je ze in een (grote/sport) tas meeneemt naar het zwembad.
 12. De ruimte buiten de zwemzaal, waaronder ook de kleedkamers, valt niet onder de verantwoordelijkheid van de trainers (c.q. de vereniging).
 13. De trainers (c.q. de vereniging) zijn niet verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen. Badkleding die blijft liggen, wordt afgegeven bij de receptie van het zwembad. Gevonden brilletjes/ badmutsen en Duinkikker-kledingstukken worden door de trainers tijdelijk bewaard (max 2 weken).
 14. Er wordt veilig, plezierig en met onderling respect met elkaar omgegaan. Ongepast gedrag naar medezwemmers en/of trainers wordt door de trainers, in samenspraak met het bestuur, bestraft. De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen De Duinkikkers het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over, of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Voor meer informatie, zie: Vertrouwenscontactpersonen (VCP).