VERENIGINGSINFORMATIE

Een eeuw geleden konden nog maar weinig mensen zwemmen, ondanks het vele water dat er in Nederland was en nu nog steeds is. Dit kwam door het simpele feit dat er nog geen officiële zwemlessen bestonden. Iedereen die kon zwemmen had dit geleerd van familie of vrienden. Pas in 1846! kwamen de eerste zwembaden en zwemverenigingen waar men zwemles kon krijgen. Tegenwoordig krijgt bijna ieder kind op de basisschool al zwemles. Als je zwemmen nou erg leuk vindt, moet je eens gaan kijken bij één van de trainingen van De Duinkikkers.

Soester Zwemvereniging De Duinkikkers is opgericht op 17 september 1951 waar zij begon met waterpolo in het Soester Natuurbad. Was het toen nog een zomersport, tegenwoordig is het uitgegroeid tot een grote zwemvereniging met een uitstekende accommodatie in zwembad Sportboulevard De Engh in Soest. De vereniging geeft geregeld een digitale nieuwsbrief uit waarin diverse nieuwtjes en belangrijke mededelingen van het bestuur worden geplaatst.

Zwemmen is een sport waarbij je de meeste spieren in je lichaam gebruikt. Er komen bijna geen blessures voor en je krijgt er een beregoede conditie van. De Duinkikkers bied je zowel recreatief zwemmen, gewoon voor jezelf, als zwemmen in competitieverband. Ook heeft de vereniging naast het zwemmen nog steeds de waterpolo-afdeling, waarmee het in 1951 allemaal begonnen is. Het is geen vereniging waar je leert zwemmen, maar wel een vereniging die je sneller en beter leert zwemmen.

Als je lid van de vereniging wilt worden, moet je wel je A en B-diploma hebben. Voor iedereen van jong tot oud heeft de vereniging wel iets te bieden. Als introductie mag je 3 keer gratis meetrainen, na de derde keer dient men lid te worden van de vereniging.

frog