Van Rouwendaal tijdens huldiging benoemd tot vierde erelid!

Gisterenavond vond de huldiging van Sharon van Rouwendaal plaats. Op de dag af een maand na haar gouden race begon de avond bij zwembad Sportboulevard de Engh, wat in haar Soester zwemperiode nog Aqua Indoor heette. Ze werd onder andere door de burgemeester Rob Metz, onze secretaris Robert de Brauwer en Esther Louwerse, de vestigingsmanager van het zwembad ontvangen. Vanaf daar werd ze met een open auto naar het gemeentehuis gereden, waar veel fans zich al verzamelt hadden.

Er werd een erehaag gevormd, waar de open auto tussendoor kon rijden. Al onze leden waren in het rood gekomen en moesten met zwemattributen zoveel mogelijk lawaai maken. De overige belangstellenden kregen van de gemeente een vlaggetje om nog meer sfeer te creëren. Burgemeester Metz was alweer bij het gemeentehuis, waar hij haar nogmaals ontving. Alle aanwezigen volgden het tweetal naar binnen en iedereen nam plaats in de raadszaal, waar een drie minuten durend filmpje van de gouden race werd afgespeeld.

Na het filmpje nam burgemeester Metz het woord, waarin hij iedereen welkom heette. Daarna volgde een interview, waarin veelzijdige vragen naar Sharon werden afgevuurd. Na ongeveer tien minuten gaf de burgemeester het woord aan Robert de Brauwer en Sven van Zanten, die de vereniging samen mochten vertegenwoordigde. Het werd een korte speech met een terugblik naar de Olympische open water wedstrijd en het voorbijgaande seizoen, wat voor Sharon tot dusver niet vlekkeloos was verlopen. Het goud in Rio de Janeiro maakte echter alles goed, wat onze vereniging niet zomaar kon laten gaan. Na dhr. van Doorn, mw. Honderdors en dhr. van Hengstum is Sharon van Rouwendaal sinds gisterenavond het vierde erelid van de Duinkikkers:

IMG-20160904-WA0047
Sven van Zanten bindt het speldje voor het erelidmaatschap op bij Sharon van Rouwendaal

Voordat we naar het restaurant gingen, kreeg ook de wethouder van sport (Janne Pijnenborg) nog het woord. Het interview was erg ludiek en natuurlijk kreeg Sharon ook van haar de nodige cadeaus, waaronder een arrangement voor het Hilton Hotel. De burgemeester sloot het officiële gedeelte af, waarin hij Sharon ook nog een speciaal ontwikkelde prijs uitreikte; de “Gouden Soester”. Hij is nog in ontwikkeling, maar deze wordt zeker nog een keer overhandigd. Daarna ging iedereen mee naar het restaurant, waar eerst wat pers te woord gestaan werd.

De gemeente had leuke gebakjes geregeld en voor iedereen was er natuurlijk wat te drinken. Met dit weer zeker nodig en natuurlijk had de gemeente ook daar rekening mee gehouden. Natuurlijk waren er meer mensen die wat wilde zeggen, maar allereerst kregen wij opnieuw het woord. Er werd teruggekeken naar de periode bij De Duinkikkers, waar de eerste wedstrijd (clubkampioenschappen 1999) en een diskwalificatie op de 100 meter wisselslag natuurlijk niet onbenoemd mochten blijven. Dit alles was ook vastgelegd in een collage, die we natuurlijk aan Sharon overhandigd hebben:

IMG-20160904-WA0047
v.l.n.r. Robert de Brauwer, Sharon van Rouwendaal en Sven van Zanten

Het handtekeningjagen en het fotojagen kon daarna bijna beginnen. AV Pijnenburg, waar Sharon vroeger ook heeft gesport, en de Sportfederatie Soest wilden ook graag nog wat woorden zeggen en hadden ook nog een cadeau paraat. Nog net op tijd kwam de burgemeester met meneer Dolman op de proppen, die een heel mooi schilderij had gemaakt van de baai waarin Sharon haar gouden race had gezwommen. Daarna mochten de jeugdige leden en ook vele volwassenen dan toch echt op jacht naar een foto van de Olympisch kampioene, maar natuurlijk niet voordat er een groepsfoto met alle Duinkikkers werd gemaakt (zie onderstaande foto). Meer foto’s van de geslaagde avond zijn hier te vinden. Mocht je leuke foto’s hebben om aan deze fotopagina toe te voegen, mail ze dan naar Sven (inschrijvingen@duinkikkers.nl)

IMG-20160904-WA0047