Uitstekende tweede plaats voor Minioren op teamwedstrijd!!

Zestien minioren van De Duinkikkers hebben als team deelgenomen aan de Minioren Club Meet, een teamwedstrijd bedoeld om jonge zwemmers te leren hoe belangrijk het is om een goed en leuk team om je heen te hebben. Dat we in Soest over zo’n team beschikken was allang bekend, maar in het Sportfondsenbad in Amersfoort werd dat afgelopen zaterdag opnieuw bevestigd. De wedstrijd heeft een leuke omlijsting; de teams worden voorgesteld tijdens het opmarcheren en daarnaast moest ieder team een yell bedenken.

Nadat alle yells ten gehore waren gebracht kon de wedstrijd dan echt gaan beginnen. Lucas Bemer, Eva Ophorst, Daniek Willemse en Michiel de Groote trapten succesvol af op de 4×50 meter vrije slag. De andere twaalf zwemmers moedigde luidkeels aan en ook onze mascotte Dunky wilde deze estafette echt niet missen. De gang zat er goed in, de zwemnummers volgden elkaar snel op en ook de persoonlijke verbeteringen waren bijna niet te tellen. Het was zichtbaar dat de zwemmers er zin in hadden om hard te zwemmen voor zichzelf én voor het team. Zo ook de afsluitende estafette, waar een relatief jong en onervaren meisjesteam aan de start kwam op de 4×50 meter wisselslag. Met Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen op de rugslag werd er prima gestart, waarna Marsha Kok met haar schoolslag naar de tweede plaats zwom. Judith de Groote verbaasde vriend en vijand met een uistekende vlinderslag en Megan Hill finishte als slotzwemster prima met de vrije slag. De tweede plaats werd geen moment meer uit handen gegeven.

Na de reeks van mooie prestaties was het tijd voor de trainersestafette, een ludiek onderdeel die de organisatie wat tijd geeft om de uitslagen te berekenen. Dit jaar betrof het een 4×25 meter wisselslagestafette, waar natuurlijk een viertal Duinkikkers aan deelnam. Quin Schilham (rugslag), Megan Schilham (schoolslag), Sven van Zanten (vlinderslag) en Tim de Zoete (vrije slag) zwommen naar een uitstekende tweede plaats. Het jonge coachteam, waar ook Lotte Hilhorst en Lonneke van Veen deel van uitmaakte, prepareerde daarna het team voor de uitslag. De verwachting was in ieder geval bij de top vijf te eindigen, vanaf de vijfde plaats zou het erg spannend worden.

We waren geen vijfde, dat was mooi. Toen Zwemlust den Hommel uit Utrecht als vierde werd opgenoemd, ging er gejuich op in het Soester kamp; we stonden weer op het podium. Dat we ook nog voor VZC E&P uit Veenendaal wisten te eindigen was helemaal mooi. We waren tweede, iets wat we de afgelopen jaren niet eerder meegemaakt hebben. Alleen ZPC Amersfoort beschikt in de provincie Utrecht nog maar over een betere minioren dan de Soesters, iets om apetrots op te zijn. We feliciteren onze buren natuurlijk met de winst.

Tweede plaats Minioren Club Meet. Luuk Roskam ontbreekt op deze foto, die is gemaakt door Inge Roskam.
Tweede plaats Minioren Club Meet. Luuk Roskam ontbreekt op deze foto, die is gemaakt door Inge Roskam.