Uitstekende oogst tijdens tweede weekend regiokampioenschappen!

Tijdens het eerste weekend van de regionale zwemkampioenschappen behaalde de zwemploeg van De Duinkikkers al driemaal goud, één keer zilver en vijf bronzen plakken. Het tweede gedeelte was met drie gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles minimaal net zo succesvol.

Rhodee van den Ham (foto) bekroonde een uitstekend toernooi met een nog betere 100 meter schoolslag. Ze pakte zeer verrassend het goud en daarmee verwees ze onder meer het eeuwoude clubrecord Tish Kuiper tot de geschiedenis.

Angela Whitney kende met gouden medailles op de 100 meter rugslag en 100 meter wisselslag vooral een uitstekende zaterdag. Niek van Leeuwenkamp (2x zilver, 1x brons) en Tess Bemer (1x zilver, 3x brons) mochten het restant van de medailels ophalen.

Uitblinker tijdens het tweede weekend was echter Lucas Bemer. Hij kwam viermaal aan de start en wist op al die afstanden zijn PR te verbulveren. Ook Emma Schalken zorgde ook voor een heel mooie prestatie! De 11-jarige zwemster verpulverde haar PR op de 50 vlinder en zwom met 34.69 bijna een seconde harder dan het clubrecord van Tess Bemer. Het leverde haar naast een clubrecord ook nog bijna zeer verrassend brons op, maar bij de finish werd ze er net uit getikt, waardoor ze vierde werd.