Topzwemmer Kyle Stolk geeft clinic aan zwemmers De Duinkikkers!!

Afgelopen vrijdag bezocht topzwemmer Kyle Stolk de zwemploeg van De Duinkikkers. In haar thuishaven, Sportboulevard de Engh, schaafde Stolk de borstcrawltechniek bij van de 21 aanwezige selectiezwemmers. De techniekoefeningen met betrekking tot de stroomlijnpositie, de ligging en de doorhaal waren divers en werden met veel plezier uitgevoerd. Verbetering was binnen de kortste keren zichtbaar, waardoor het enthousiasme groeide en de zwemmers uitstekende luisterden naar de feedback.

Van wie kunnen ze de feedback dan ook beter krijgen van Stolk, die vorige zomer deel uitmaakte van de 4×200 meter vrije slag estafetteploeg. In een piepjong viertal zwom hij naar een uitstekende zevende plaats in die Olympische finale. Aansluitend aan het ‘natte deel’ van de clinic werd de ploeg meegenomen in zijn reis van beginnende miniorenzwemmer tot succesvolle zwemmer nu. Het was een inspirerende presentatie en de toekomstplannen zijn zeker niet mis.

IMG_20170414_203317

Voor Stolk zelf was de clinic ook geslaagd, op zijn atletenpagina op Facebook geeft hij aan: “Top clinic gisteren in Soest! Dank je wel allemaal!​” Sven van Zanten, hoofdtrainer van De Duinkikkers, voegt daaraan toe: “Het is mooi dat zwemmers van het niveau van Kyle de tijd nemen om talenten voor de toekomst te helpen met hun zwemmen. Voor onze zwemmers was het een heel mooie avond, gevormd door een training van topkwaliteit en een inspirerende presentatie. Wij zijn Kyle daar dankbaar voor en zullen hem zeker nog benaderen voor een vervolg”.