Thuiswedstrijd brengt zwemselectie 49 persoonlijke records!!

Gisteren was onze thuishaven, Sportboulevard de Engh, het decor voor de tweede wedstrijd in de Soester Kikkersprint. Voor het vijfde seizoen op rij een succesvolle serie, gezien de 171 deelnemende zwemmers van liefst 13 verschillende verenigingen. De Duinkikkers zelf was met 31 zwemmers en vele vrijwilligers zelf goed vertegenwoordigd, wat getuigd van een breed gedragen evenement.

Door een volle tribune gesteund ging de wedstrijd vliegend van start met de estafette 4×50 meter wisselslag gemixt. Maaike de Boer, Peter Voerman, Sven van Zanten en Noha Zwiers snelden naar 2.11.97; goed genoeg voor een derde plaats en een nieuw clubrecord. Dit was niet het enige estafetterecord wat eraan ging. Op de 4×50 meter vrije slag gemixt zwommen Minioren Youri Voet, Angela Whitney, Niek van Leeuwenkamp en Tess Bemer naar 2.25.79!! Gesterkt door de spannende strijd om de winst met ZPC Amersfoort, die nipt werd verloren, verpulverden ze wel het clubrecord met ruim drie seconden.

Voor Angela Whitney was dit clubrecord alleen niet goed genoeg; op al haar individuele afstanden wist ze soeverein de zege te pakken. Het waren direct ook de enige afstandszeges voor de thuisploeg, die wel grossierden in tweede en derde plaatsen en tevens 49 persoonlijke records verbeterd zag worden. Femke Doorenbos, Devi de Gier, Quin Schilham, Sam Stalenhoef, Lonneke van Veen, Youri Voet, Livia de Waard, Maureen de Waard, Daniek Willemse en Margriet Zweers namen ieder drie verbeteringen voor hun rekening en etaleerden daarmee een prima vorm. Dit was overigens de algehele tendens binnen de ploeg, waar sportplezier nog steeds met stip op nummer één staat.

De gezellige thuiswedstrijd is direct de laatste wedstrijd van het jaar 2016, maar in het jaar 2017 komt de ploeg sterker en gezelliger terug dan ooit te voren. In januari staat men direct voor een drukke maand, met onder andere de regionale zwemkampioenschappen en de NK Masters op het programma. Die Masters zwommen overigens vandaag in Lelystad, waar ook de nodige verbeteringen behaald werden. Uitslagen daarvan zijn nog niet bekend, die volgen later!!