Soester Zwem4daagse wederom groot succes!

Voor het 6e jaar op rij organiseerde SZV de Duinkikkers weer de Soester Zwem4daagse. Elke dag kwamen de deelnemers tussen 18.00 en 20.00 uur naar het Soester zwembad om hun baantjes te trekken.

Dat de populariteit van de Zwem4daagse onverminderd hoog was, bleek uit het aantal aanmeldingen dat met 190 slechts 1 deelnemer minder was dan het jaar ervoor.

Het deelnemersveld was zeer divers: van jong tot oud, individuele deelnemers, complete gezinnen, en mensen met een beperking. Iedereen werd enthousiast welkom geheten in het zwembad.

Van de 190 deelnemers deden er 62 voor de 1e keer mee, 42 deelnemers voor de 2e keer en exact 42 deelnemers voor de 3e keer. Voor een aantal deelnemers is het deelnemen aan een Zwem4daagse al langer een traditie. 12 deelnemers deden al meer dan 10 keer mee aan een Zwem4daagse. Medaille 36 en 37 waren de hoogste medailles die uitgereikt mochten worden in Soest.

Elke dag stonden de vrijwilligers van de vereniging, van jong tot oud, klaar om er samen met alle deelnemers weer een heel leuk zwemfeest van te maken. De opdracht voor de allerkleinsten en minder validen was om elke dag 10 banen van 25 meter te zwemmen. Vanaf 10 jaar kon er gekozen worden tussen 500 en 1.000 meter per dag. Vrijwel alle deelnemers wisten na 4/5 dagen de eindstreep te halen en mochten de officiële Zwem4daagse-medaille in ontvangst nemen.

Naast het zwemmen van de benodigde meters konden de deelnemers ook deelnemen aan leuke spellen en clinics. Zo kon er worden deelgenomen aan een waterpoloclinic, konden de deelnemers een persoonlijk record zwemmen op de 25 meter, of deelnemen aan een (onder)waterparcours, mattenrace en volleybal in het water. Elke dag was anders. Uiteraard mochten het ijsje van de Soester IJssalon en het discozwemmen op de laatste dag in het recreatiebad niet ontbreken.

De Zwem4daagse van 2024 werd mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor M.J. Techniek. Ook IJssalon Bemer en Optisport Soest mogen we niet vergeten voor hun bijdrage aan de Soester Zwem4daagse.

Op vrijdag, tijdens het slotfeest, werden ook de prijzen uitgereikt van de prijsvraag. De som van het aantal bij elkaar gezwommen medailles bedroeg 691. Danique was de grote winnaar en zat er met 680 slechts 11 naast. Ook Matthijn (669) en Julian (743) zaten er dichtbij. Hun goede gok werd beloond met een bon voor gratis ijsjes.

We kijken terug op een geslaagde editie van de Soester Zwem4daagse en kijken nu al uit naar de editie van 2025, die van 23 tot 27 juni 2025 zal plaatsvinden.

Lijkt het je nu ook leuk om te zwemmen en/of waterpoloën in Soest? Neem dan eens een kijkje op onze site en/of informeer naar de mogelijkheden.

Lees ook…