Soester Zwem4daagse een groot zwemfeest

De Soester zwem4daagse is ondertussen een ware traditie in Soest. Ieder jaar komen er meer deelnemers naar het zwembad om deel te nemen aan de Soester Zwem4daagse, welke door SZV de Duinkikkers wordt georganiseerd.

Met een record van 191 deelnemers ging de Soester Zwem4daagse maandag om 18.00 uur van Start en deze werd vrijdag afgesloten met een gezellig discofeest in het zwembad.

In een gezellige ambiance werd er in totaal minstens 394 km gezwommen door de deelnemers. Voor een officiële medaille moest er (afhankelijk van de leeftijd en ambitie) minimaal 250 / 500 of 1000 meter gezwommen worden. Alle deelnemers wisten de minimale afstand per dag af te leggen. Velen zwommen heel wat banen extra.

Dat de zwem4daagse voor jong en oud is blijkt niet alleen uit de leeftijden van de deelnemers, maar ook uit de medailles die uitgereikt worden. Een van de deelnemers zwom voor de 35ste keer mee aan een zwem4daagse, 71 deelnemers wisten de zwem4daagse voor de eerste keer te voltooien, 45 voor de tweede keer, 22 deelnemers waren voor de derde keer van de partij.

Dat zwemmen een feest is, was elke avond te merken aan de goede sfeer die er in het zwembad was. De deelnemers genoten zichtbaar van het banen zwemmen en er werd volop meegedaan aan de extra activiteiten die er waren georganiseerd. Activiteiten als mattenrace, zeepaardtikkertje, waterballonlummelen, waterpolo en een (onderwater)parcours. Uiteraard was ook de afsluitende zwemdisco een groot festijn.

Naast dat zwemmen natuurlijk erg leuk is, is het onderhouden van de zwemslagen ook erg belangrijk voor jong en oud. De zwem4daagse is daar een uitstekende mogelijkheid voor. Daarom zal SZV Duinkikkers ook volgend jaar weer de Soester zwem4daagse organiseren. Onder voorbehoud zal deze in week 25 van 2024 plaatsvinden

De Soester Zwem4daagse werd mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en de sponsoren van de zwem4daagse:

Hoofdsponsor: Kia van Mossel Amersfoort

IJssalon Bemer, Schimmel Springkussenverhuur, en Optisport Soest

Lees ook…