Schoolwaterpolo toernooi groot succes!

Spanning was troef bij het school waterpolotoernooi van zaterdag 14 mei 2022. In het zwembad aan de Dalweg kwamen veertien teams van vijf scholen in actie. Die deden vaak weinig tot niets voor elkaar onder. Voor de meeste van de bijna honderd deelnemers was het de eerste kennismaking met deze tak van sport.

De jongste deelnemers waren de leerlingen van groep 3 en 4. Hierbij legde het eerste team van de Da Costa school beslag op de eerste plek, de Driesprong werd tweede, de Da Costa 2 derde.

In de middelste leeftijdscategorie werd het een spannende strijd tussen zes teams. Die waren aardig gelijkwaardig, waardoor de strijd tot en met de laatste wedstrijden spannend bleef. De jongens en meisjes van de Bron hadden de langste adem en werden kampioen in de leeftijdsgroep klas 5/6, gevolgd door de Driesprong en de Buut. Het was een uitslag waar nog lang over gediscussieerd werd beide teams eindigden als nummer twee.

In de oudste categorie (groep 7/8) streden de scholen in een zinderende finale om het kampioenschap. In deze poule speelden zes ervaren waterpolo spelers mee van de Duinkikkers, verdeeld over drie scholen. De kinderen van de Buut, die evenals hun leeftijdgenoten van de Bron een waterpolo-clinic hadden gevolgd verdienen een speciale vermelding. Zij hielden lang stand tegen de ervaren waterpolospelers maar verloren uiteindelijk nipt en werden vierde. De Bron werd derde, de Da Costa school tweede en de Driesprong ging ervandoor met de eerste plaats in een spetterende finale.

Voor de winnaars was er een beker en ook mogen ze met hun team een uur gratis bowlen bij Bowling Overhees.

Zie hier het artikel uit de Soester Courant

 

Lees ook…