Schoolwaterpolo toernooi 2024

Zaterdag 23 maart was het weer een groot feest in Zwembad Optisport Sportboulevard de Eng in Soest. Voor de negende keer organiseerde S.Z.V. De Duinkikkers het schoolwaterpolo toernooi, een evenement dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de lokale sportkalender. Met een deelname van zeven basisscholen en een indrukwekkende opkomst van vierentwintig teams, werd het een middag vol sportieve prestaties en onvergetelijke herinneringen.

Het toernooi stond in het teken van kennismaking met de waterpolosport. Voor veel kinderen was het de allereerste keer dat ze een bal gooiden in het water, wat alles natuurlijk extra spannend maakte. Maar ook al ging het er soms fanatiek aan toe, pret en plezier waren echt het belangrijkst. Overal zag je blije gezichten, zowel in het water als op de bomvolle tribunes waar ouders en familie kwamen supporteren. En dan hadden we ook nog eens een heleboel jeugdleden van de Duinkikkers die meededen. Samen met hun teams gaven ze alles wat ze hadden. Het was een super mix van beginners en kinderen die al wat meer ervaring hadden met waterpolo.

Aan het einde van de middag was het tijd voor de prijsuitreiking, een moment waarop de spanning altijd tot een hoogtepunt komt. De eer om de prijzen te mogen uitreiken viel te beurt aan Wethouder Sport, Osman Suna, die met zichtbaar plezier de winnende teams feliciteerde. Naast de trofee, kregen de nummers 1 ook nog een bowlingbon van Bowling Overhees. In de categorie groep 3/4 ging de eerste prijs naar de Wegwijzer, gevolgd door Da Costaschool 1 en De Driesprong. Voor groep 5/6 waren het Da Costaschool 4 en 5 die de eerste en tweede plaats claimden, met Insingerschool op de derde plek. In de oudste groep, 7/8, werd er gewonnen door CBS De Bron, als tweede de Wegwijzer en als derde De Buut. Met speciale dank aan onze sponsor Hoogvliet Soest, voor het drinken en diverse (gezonde) snacks voor de kinderen en vrijwilligers en Bowling Overhees voor de bowlingbonnen.

Foto’s: Gijs den Oude & bijdrage van ouders

Lees ook…