Ronde twee zwemcompetitie levert 40 tijdsverbeteringen op!

De zwemploeg van De Duinkikkers heeft gisteren in het Sportfondsenbad in Amersfoort haar tweede competitieronde gezwommen. Na de eerste ronde bezette de ploeg een uitstekende derde plaats, nipt voor competitiepartner Zwemvereniging Hoogland (4e). De Zwoer, de andere partner, is na ronde één de hekkensluiter en lijkt te moeten gaan vechten tegen degradatie. De drie ploegen hadden echter ieder sterke zwemmers aan de start, waardoor er weer vele mooie races met en tegen elkaar werden gezwommen. De mooiste was de afsluitende 4×100 meter vrije slag estafette; Tjeerd van Vloten, Sam Stalenhoef, Lucas Witkamp en Max Karelsen gingen de strijd aan met ervaren teams van de andere verenigingen en slotzwemmer Karelsen zwom de ploeg naar een dikverdiende tweede plaats in het sterke deelnemersveld.

Femke Hoppenbrouwer, Niek van Leeuwenkamp en Peter Voerman waren oppermachtig in hun leeftijdscategorie en zorgde ieder voor twee afstandszeges. Tess Bemer en Angela Whitney verdeelden de zeges in hun categorie, waarbij Whitney haar clubrecord op de 100 meter wisselslag (vorige week gezwommen) opnieuw wist aan te scherpen. Ook Jeffrey Roest, Luuk Roskam, Amy Schilham en Noortje op den Velden wisten één afstandszege mee naar huis te nemen. De ploeg, die was uitgedund tot 45 zwemmers, behaalde ook nog vele tweede en derde plaatsen en zorgde voor liefst 40 persoonlijke records. Een prima prestatie, want vele afstanden waren in de afgelopen wedstrijden al veelvuldig gezwommen.

De grootste procentuele verbetering kwam ditmaal op naam van Noortje op den Velde, die op de 25 meter vrije slag vier seconden harder zwom dan voorheen. Amy Schilham verbeterde zich op dezelfde afstand eveneens aanzienlijk, terwijl Michiel de Groote, Max Karelsen, Karin de Ridder, Ravi Rijksen, Quin Schilham, Sam Stalenhoef en Livia de Waard dit op de 100 meter vrije slag wisten te doen. Femke Doorenbos zwom tussen de senioren prima op de 200 meter vrije slag en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Voor de volledige uitslagen verwijs ik jullie graag naar de pagina wedstrijdinformatie.

Volgende week mag een groep van 16 minioren opnieuw naar Amersfoort afreizen, om daar te zwemmen op de Regionale Minioren Club Meet. Vorig jaar werd onze ploeg daar onverwachts en knap derde; we zijn benieuwd wat het dit jaar gaat worden. Zoals bovenstaande uitslagen kenmerken zit het namelijk wel goed me de minioren van De Duinkikkers. Veel plezier deze week tijdens de trainingen; we maken er weer wat moois van!!