Prima prestaties in Den Haag en Utrecht; Duinkikkers gaan met goed gevoel naar laatste competitieronde!!

Dit weekend is Deborah Visser op vijf afstanden gestart op de Swim Cup Den Haag, een groot toernooi waar de hele Nationale top aan de start verscheen. Met twee Paralympische finaleplaatsen, een tweede plaats, een derde plaats en veelal betere tijden dan een paar weken geleden in Amersfoort liet ze goede vooruitgang zien.

Vooruitgang was ook zichtbaar in zwembad De Kromme Rijn in Utrecht, waar zeven Duinkikkers aan de start kwamen op de Limietwedstrijd, georganiseerd door WVZ uit Zoetermeer. Twee zwemmers van het zevental maakten een uitstekend debuut in het 50 meter bad; Karin de Ridder en Tjeerd van Vloten. Eerstgenoemde verpulverde zelfs haar korte bad persoonlijk record op de 50 meter vrije slag, door Koentje Janssen op de hielen te blijven. Janssen zwom op haar beurt naar 31.41, onder de gestelde limiet voor de regiokampioenschappen. Dit lukte ook van Vloten, door zijn 1.09.90 op de 100 meter vrije slag.

Femke Doorenbos, reeds in het bezit van enkele limieten voor die kampioenschappen, kende opnieuw een goede wedstrijd en zwom naar liefs drie tijdsverbeteringen, terwijl de Ridder, van Vloten en Peter Voerman zichzelf tweemaal verbeterde. Janssen, Lonneke van Veen en Noortje Wijnstekers zorgden ervoor dat de zeven aanwezige zwemmers allemaal naar huis gingen met een persoonlijk record.

Mooie opstekers dus richting volgende week, wanneer De Duinkikkers in haar eigen thuishaven in Soest de vierde en laatste ronde van de verenigingscompetitie zal plaatsvinden. Aanmoedigen kan, mag en is zeer gewenst – om 16.00 uur gaan de eerste zwemmers van start.