Persoonlijke records en clubrecords op zwemzondag!!

Gisteren was de eerste echte zwemzondag van het seizoen; met wedstrijden in Amersfoort én Veenendaal waren er voldoende mogelijkheden om tot mooie resultaten te komen. De ene mooie prestatie volgde de andere in rap tempo op, tot tevredenheid van coaches Robin Roskam, Jeffrey Roest, Tim de Zoete (allen Veenendaal), Ruben de Boer en Sven van Zanten (beide Amersfoort).

Amersfoort
Op die junioren jeugd wedstrijd in Amersfoort was Femke Hoppenbrouwer met twee finaleplaatsen die resulteerde in goud en zilver op respectievelijk de 100 meter vlinderslag en 100 meter rugslag het meest succesvol. De zwemster, die haar laatste wedstrijd in dienst van De Duinkikkers nu heeft gezwommen, gaf haar afscheid extra kleur door ook de clubrecords op beide afstanden te verbeteren. Finaleplaatsen waren er ook voor Quin Schilham (100 meter vlinderslag en 100 meter rugslag), Kevin Roest, Peter Voerman (beide 100 meter vlinderslag) en Rik de Groot (200 meter schoolslag). Ook zij haalde het onderste uit de kan, maar dit was niet voldoende om medailles in ontvangst te mogen nemen.

Naast die zeven finaleplaatsen waren er nog vele andere mooie prestaties in Amersfoort. Zo zwommen Noortje Wijnstekers, Devi de Gier, Livia de Waard en Karin de Ridder met succes de 400 meter wisselslag; een prima prestatie. Megan Schilham verbeterde zich prima op de 100 meter vrije slag, wat Lonneke van Veen deed op de 100 meter wisselslag. Maureen de Waard verpulverde haar persoonlijke record op de 100 meter vlinderslag en tekende daarmee met de grootste procentuele verbetering in Amersfoort. Daarnaast was op vele afstanden technische vooruitgang zichtbaar, bijvoorbeeld bij Koentje Janssen en Bas Anderson.

Veenendaal
Lucas Bemer, Judith de Groote, Luuk Roskam en Angela Whitney namen in Veenendaal ieder twee afstandszeges voor hun rekening; Noortje op den Velde bracht ook nog één zege mee naar Soest. Whitney zorgde naast twee zeges ook nog voor een verpulvering van het clubrecord op de 200 meter wisselslag, welke tot gisteren nog stond op naam van Roos Zwart. Al wekenlang is zij in bloedvorm, maar ook ploeggenoten hebben de smaak te pakken. Met gigantische tijdsverbeteringen op de 200 meter vrije slag lieten bijvoorbeeld Daniek Willemse (23 seconden) en Youri Voet (18 seconden) van zich spreken.

Het tweetal kon niet voorkomen dat Jade Voet, één van de twee debutanten, met de grootste procentuele verbetering huiswaarts keerde. De debutante zwom nog nooit in een officiële wedstrijd, maar had eerder op de clubkampioenschappen al tijden gezwommen. De tweede debutant was Abel op den Velde, die eerder al aan de schoolzwemkampioenschappen had meegedaan. De tijden die hij daar zwommen werden echter na een paar weken training al verpulverd. Ook alle andere zwemmers waren gemotiveerd en zwommen zeer goed! We kunnen dan ook niet anders dan tevreden zijn met de prestaties van onze jeugdzwemmers!!

De uitslagen van beide wedstrijden zijn terug te vinden op de pagina wedstrijdinformatie!!