Over ons

Op 17 september 1951 is S.Z.V. De Duinkikkers opgericht. Het begon met waterpolo in het Soester Natuurbad. Dat was in die tijd nog een zomersport. Nu zijn wij een grote zwemvereniging waar je kunt zwemmen en nog steeds kunt waterpoloën. Zwemmen is gezond voor jong en oud, of het nu in wedstrijdverband is of gewoon om lekker baantjes te trekken. Binnen onze vereniging is er voor iedere zwemmer de mogelijkheid om deze gezonde en sportieve hobby te beoefenen. Je kan vanaf het behalen van je zwemdiploma B direct terecht bij de zwem- en of waterpolo afdeling van de Duinkikkers. Onze thuiswedstrijden en trainingen vinden plaats in de uitstekende accommodatie in Soest; Sportboulevard de Engh .

Wij zijn een hechte en sociale vereniging. We zwemmen en waterpoloën in competitieverband. Daarbuiten zijn we ook een actieve vereniging. Er worden jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd en we doen mee aan toernooien in binnen- en buitenland. Na een training of wedstrijd ‘evalueren’ we wat er fout en goed ging, vaak met een drankje erbij. Ook buiten de vereniging om ontmoeten leden elkaar.

Zwemmen
Bij zwemmen begin je bij de basisgroep, waar je met veel plezier kennis maakt met de zwemsport. Onder begeleiding van een groep ervaren trainers leer je de wedstrijdslagen goed aan, werk je aan je techniek en maak je kennis met echte wedstrijden. Daarnaast leer je nieuwe jongens en meisjes kennen, doordat wij allerlei leuke activiteiten organiseren. Wanneer je voldoende ervaring hebt opgedaan, kan je doorstromen naar de wedstrijdgroep, die zich helemaal richten op wedstrijdzwemmen.

Meer weten over onze zwemtraingen? Klik hier.

Waterpolo
Waterpolo is een balspel in het water. Het wordt gespeeld door twee teams van vijf of zeven personen. Net als bij de andere balsporten is het de bedoeling om zoveel mogelijk doelpunten te maken, om zo aan het eind van het seizoen bovenaan in de competitie te staan. Je kan vanaf het behalen van je zwemdiploma B direct terecht bij waterpolo-afdeling van de Duinkikkers. De eerste stap is minipolo, waarbij de beginselen van het waterpolo aan bod komen. Daarna kan je doorstromen naar de pupillen, hierbij wordt er op verschillende niveaus al competitie gespeeld. Als je dertien bent, word je aspirant. Vanaf dan wordt er geleerd om serieus te trainen. Je gaat dan vaker en meer gedisciplineerd trainen om vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er bij onze vereniging drie herenteams en een damesteam actief in de competitie.
Meer weten over onze waterpolo traingen? Klik hier.

Twijfel niet, en kom gewoon eens langs voor een proeftraining!

Je kan je aanmelden via het formulier onderaan deze pagina, of neem contact met ons op.