Opnieuw succesvol weekend voor zwemploeg De Duinkikkers.

Van beginnende minioren tot ervaren jeugdzwemmers; ze kwamen allemaal aan de start het afgelopen weekend. Op zaterdag werd in Utrecht gezwommen tijdens de vierde en laatste junioren/jeugd wedstrijd van het seizoen. Maureen en Livia de Waard mochten het spits afbijten en gaven de ploeg op de 400 meter vrije slag direct het juiste voorbeeld. Maureen snoepte zestien seconden van haar beste tijd af, terwijl oudere zus Livia bij haar debuut op deze afstand direct onder de zes minuten wist te duiken.

Peter Voerman zorgde even later op de 200 meter vlinderslag voor de enige afstandszege van de dag. Zonder bij zijn eigen record in de buurt te komen zwom hij onbedreigd naar de winst. Lonneke van Veen zwom diezelfde afstand voor het eerst, maar dat was niet zichtbaar. Met een tijd van net boven de drie minuten verbaasde ze vooral zichzelf. Noortje Wijnstekers en Deborah Visser verbeterden zich op die loeizware afstand, terwijl Karin de Ridder er zelf voor koos om deze afstand te zwemmen. Ze deed dit uitstekend en zette een verdienstelijke tijd op de klokken. Rik de Groot was vandaag eveneens goed op dreef; hij zwom zijn beide afstanden (200 meter vrije slag en 50 meter schoolslag) sneller dan ooit. Koentje Janssen wist zichzelf eenmaal te verbeteren, wat op de 100 meter rugslag gebeurde.

Een dag later kwamen zeventien minioren in Veenendaal onder leiding van coaches Lonneke van Veen, Deborah Visser en Sven van Zanten aan de start. Onder hun was weer een debutante; Emma Keuning kende een overtuigende eerste wedstrijd van haar nog jonge zwemcarrière. Van de reeds gevestigde namen wisten Angela Whitney en Tess Bemer beide afstanden met een zege te beëindigen. Georgios Athanasiou, Lucas Bemer, Marsha Kok en Jade Voet wonnen ieder één van beide te zwemmen afstanden.

Naast de acht afstandszeges behaalde de ploeg liefst 24 persoonlijke record uit 34 starts. De grootste verbetering was opnieuw voor Daniek Willemse, die haar oude toptijd op de 200 meter rugslag daadwerkelijk verpulverde. Georgios Athanasiou, Tess Bemer, Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Emma Keuning, Niek van Leeuwenkamp, Abel op den Velde, Nynke Voerman, Elise van Wijk en Daniek Willemse zwommen allen naar twee tijdsverbeteringen. Koen van Leeuwenkamp, Amy Schilham, Noortje op den Velde, Jade Voet, Youri Voet en Angela Whitney completeerde met ieder één tijdsverbetering het totale aantal van 24 verbeteringen.