Opnieuw recordregen voor wedstrijdzwemmers in Veenendaal!!

Voor de minioren en junioren van De Duinkikkers stond er afgelopen zaterdag een wedstrijd in Veenendaal op het programma. Met 16 nieuwe persoonlijke records en twee nieuwe clubrecords konden coaches Ruben de Boer en Sven van Zanten niet anders dan tevreden zijn. Angela Whitney zwom naast twee afstandszeges opnieuw naar een clubrecord. Waar ze vorige week al het clubrecord op de 100 meter vrije slag uit de boeken zwom, was het vandaag tijd om het record op de 400 meter vrije slag te verbeteren. Net als Niek van Leeuwenkamp, die hierop derde werd, zwom ze die afstand echter uitstekend. Whitney raakte ook een clubrecord kwijt; Tess Bemer, die voor het eerst de 200 meter rugslag zwom, wist het clubrecord te verbeteren en tevens als derde aan te tikken. Lucas Bemer was de enige overige zwemmer die bij de beste drie wist te finishen; hij won de 100 meter schoolslag en werd de runner-up op de 50 meter vrije slag.

Voor Quin Schilham en Livia de Waard stond er met de 200 meter vlinderslag een flinke uitdaging op het programma. Beide wisten zichzelf prima te verbeteren, waarbij de Waard zelfs zorgde voor de grootste procentuele verbetering van de dag. Ook Youri Voet, Tess Bemer en Daniek Willemse hadden met de 100 meter vlinderslag en 200 meter rugslag een uitdaging; er werd hard gewerkt en technisch goed gezwommen, maar toch kon laatstgenoemde niet genieten van haar persoonlijke records. Twee kleine foutjes zorgden voor twee diskwalificaties, maar dat maakte de trainers niet ontevreden over haar technische uitvoering van de races. Noortje Wijnstekers, Femke Doorenbos, Megan Schilham en Maureen de Waard zwommen allen minimaal één persoonlijk record, terwijl Bas Anderson dit net niet lukte. Wel laat hij wekelijks technische vooruitgang zien!

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Concreet betekent het dat we de volgende activiteiten/wedstrijden nog hebben tot het einde van het kalenderjaar:
*zaterdag 3 december 2016 – Sinterklaasfeest, vanaf 11.00 uur
*zondag 11 december 2016 – Swimkick/Minioren 2 of Junioren/Jeugd 2
*zaterdag 17 december 2016 – Soester Kikkersprint 2