“Nieuwe” ploeg De Duinkikkers kent goede competitiestart!!

De zwemploeg van De Duinkikkers is de verenigingscompetitie goed begonnen. Het team bestond vandaag uit veel andere gezichten dan de reeds bekende namen van het vorige seizoen. Vijf zwemmers verlieten namelijk de vertrouwde Duinkikkeromgeving om buiten Soest nieuw geluk te zoeken, terwijl een dubbel aantal zwemmers ook nog verstek moest laten gaan. Doorselecteren was dus het devies voor de Soesters, die onder andere Tjeerd van Vloten, Lucas Witkamp en Irene Witkamp opstelden. Het drietal leverde een uitstekende prestaties, wat ook gold voor de eigenlijk gestopte Max Karelsen. Hij trok toch zijn zwembroek weer aan en droeg met een tweede plaats en een derde plaats bij aan het succes. In totaal behaalde de ploeg liefst tien zeges, dertien tweede plaatsen, negen derde plaatsen en 42 persoonlijke records.

De mooiste zege kwam op conto van Youri Voet. De jonge zwemmer kende een moeilijke dag, maar wilde toch graag meedoen aan de wedstrijd. Op de 50 meter rugslag kreeg hij vleugels, aangezien hij middels een persoonlijk record van 7 seconden de concurrentie voorbij streefde en als eerste aantikte. Lonneke van Veen was met twee zeges echter het meest succesvol, terwijl ook Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Niek van Leeuwenkamp, Jeffrey Roest, Peter Voerman, Angela Whitney en Noha Zwiers een individuele zege mochten bijschrijven op hun palmares. Het slotstuk van de dag leverde de laatste winst op; Femke Doorenbos vloog door het water en verpulverde haar persoonlijk record op de 100 meter vrije slag (1.16.95 naar 1.10.36) en wees daarmee Devi de Gier, Megan Schilham en Noortje Wijnstekers de goede weg naar een soevereine zege op de 4×100 meter vrije slag.

Voordat de eerste meters gezwommen waren kregen de Soester zwemmers al lof. In het kader van de week van de scheidsrechter/official werd door twintig zwemmers van de vereniging een kleinigheidje uitgereikt aan de dienstdoende officials, om op deze wijze een blijk van waardering te uiten voor het goede werk dat zij wekelijks verrichten. Dat er na het zwemmen nog steeds voldoende lof was leek wel duidelijk; of dit zich ook laat zien in de totaalscore is nog niet bekend. Op zaterdag 12 november 2016 zal in Amersfoort de tweede competitiewedstrijd worden gezwommen.