Negen medailles op eerste weekend regiokampioenschappen!

Tijdens het eerste weekend van de regionale zwemkampioenschappen heeft de ploeg van De Duinkikkers negen medailles mee naar Soest genomen. Vijftien zwemmers van de Soester vereniging hadden voldaan aan de gestelde limiettijden en mochten daardoor aan de start verschijnen in Veenendaal, waar de regionale titelstrijd werd gezwommen.

Niek van Leeuwenkamp was met een “clean sweep” aan medailles het meest succesvol. Na zilver en brons op respectievelijk de 50 en 200 meter schoolslag zwom de 13-jarige zwemmer op de 50 meter rugslag verrassend naar het goud.

Tess Bemer en Angela Whitney zwommen naar ieder goud en brons. Bemer was eveneens de beste op de 50 meter rugslag en scherpte daarmee haar eigen clubrecord aan. Whitney zwom op de 200 meter van die discipline naar de winst. Het tweetal werd ieder derde op de 100 meter vlinderslag.

Derde plaatsen waren er ook voor Rhodee van den Ham en Maaike de Boer. Van den Ham zwom een uitstekende 50 meter schoolslag, waarmee ook zij het clubrecord kon verbreken. De Boer lukte dit net niet; ze kwam slechts 0,08 tekort om haar eigen clubrecord scherper te stellen. De zeer verrassende bronzen plaats was echter een mooie goedmaker!

De andere tien zwemmers zorgden ook voor mooie momenten. Eremetaal behaalden ze niet, maar wel sneuvelde het ene na het andere persoonlijke record én zelfs nog een paar clubrecords. Volgend weekend staan dag 3 en 4 op het programma, opnieuw in Veenendaal. Ook dan geldt weer; nieuwe ronde, nieuwe kansen!