Miriam Visser, winnaar Aqua Indoor Trofee

Tijdens het Koerbelt Toernooi, welke werd gehouden op 1 en 2 september werd voor de 26ste maal de Aqua Indoor Trofee uitgereikt aan de speler die de meeste vooruitgang heeft geboekt in een Seizoen.

de genomineerde voor het seizoen 2016/2017 waren:

  • Stefan van Vuurst
  • Miriam Visser
  • Manouk Lentink

Op vrijdag 1 september vertrok een groep van 17 kids en 4 begeleiders naar Rijssen om deel te gaan nemen aan het Koerbelt toernooi. Om 18.30 kwam de groep aan, waarna snel de tenten opgezet werden, er wat werd gegeten en er snel opgekleed moest worden om klaar te zijn voor de wedstrijden van vrijdag avond. Onder de 15 wist meteen hun 1e wedstrijd te winnen van de organiserende vereniging RZ&PC de Mors. Hierna was het gelijk de beurt aan onder de 17 om te water te gaan. Ook deze ploeg mocht tegen RZ&PC de Mors. Hiervan werd nipt verloren. Eenmaal weer omgekleed wachte er nog een broodje hamburger van de BBQ. Helaas begon het ook goed te regenen, waardoor de groep plaats nam onder hun partytent.

Rond 21.30 was het tijd voor de uitreiking van de Aqua Indoor trofee. allereerst werd de winnaar van het jaar ervoor Tim van de Pol nog 1x in het zonnetje gezet en kreeg een vervangende beker overhandigd, welke hij wel mag houden. Na een zeer korte speech van Tim (zonder woorden) werden de 3 genomineerde naar voren geroepen, en na een kort praatje van Bart, namens alle trainer, mocht Tim dan ook de Aqua indoor Trofee van 2016/2017 overhandigen.

Tot winnaar was gekozen Miriam Visser.

De trainers vonden dat Miriam het afgelopen seizoen het meeste vooruit was gegaan. Iets wat ze zowel bij de onder de 15 had laten zien, maar ook al bij de Dames, waar ze al tot een vaste waarde behoort.

Winnaar Miriam met de mede genomineerde Manoek en ex winnaar Tim
Winnaar Miriam met de mede genomineerde Manoek en ex winnaar Tim

Heb je de beker dit jaar niet gewonnen? Om kans te maken op deze beker, doe dan het hele jaar je best en wie weet win jij volgend jaar deze wisselbeker.

Benieuwd naar alle eerdere winnaars: eregalerij Waterpolo

Na de uitreiking was het tijd voor een klein feestje op het toernooi terrein. Met de zelf meegebrachte muziek en geluidsbox werd het grasveld omgetoverd tot een feesttent, die veel bekijk trok van de overige aanwezige verenigingen. Slechts een enkeling durfde mee te Feesten met de Duinkikkers. Dit mocht onze pret niet drukken, samen maakte we er een groot feest van.

Uiteraard moest er de volgende dag ook weer gepresteerd worden. Om 8.00 werd er ontbeten en om 8.30 mocht onder de 15 al te water. Zij wisten ook hun 2e wedstrijd te winnen. Er volgde nog 6 wedstrijden. Hierbij moest er gespeeld tegen tegenstander, die de avond ervoor nog in hun eigen bed hadden geslapen. Alleen onder de 17 wist nog 1 wedstrijd te winnen. Toch werd er ondanks de korte nachtrust goed gespeeld. De ploegen hebben een hoop geleerd en weer veel wedstijdritme opgedaan. Verliezen van ploegen die meer trainingsuren maken in een week, is geen schande.

Na een dag vol waterpolo was het weer tijd om naar huis te gaan. Op de terugweg werd het toernooi nog afgesloten met een gezamenlijk restaurantbezoek.

Het was weer een geslaagd toernooi, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Uiteraard zijn er ook foto’s gemaakt van de beker en het Koerbelt Toernooi Deze zijn te vinden in ons fotoalbum van de Koerbelttoernooi.