Miniorenzwemmers op dreef tijdens Regionale Finaleronde!!

Afgelopen weekend heeft een tiental minioren zich van haar beste kant laten zien tijdens de Regionale Minioren Finales in Veenendaal. Onder leiding van coaches Lonneke van Veen, Jeffrey Roest en Sven van Zanten noteerde de ploeg liefst 27 persoonlijke tijdsverbeteringen. Negen keer goud, drie keer zilver en vier keer brons werd er verdeeld over twee dagen mee naar Soest genomen. Prima sfeer en teamgevoel waren de onderscheidende factor in het succes.

Misschien wel de mooiste gouden medaille was die van de estafetteploeg. Startzwemmer Luuk Roskam zwom uitstekend en wees teamgenoten Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Lucas Bemer en Angela Whitney de weg naar het goud op de 4×50 meter vrije slag. De ploeg op de 4×50 meter wisselslag zwom eveneens een prima race, maar mocht plaatsnemen op het laagste schavot van het podium. Youri Voet, Daniek Willemse, Tess Bemer en Niek van Leeuwenkamp kregen een bronzen medaille omgehangen.

Angela Whitney en Lucas Bemer waren ook individueel met ieder vier gouden en één zilveren medaille uitermate succesvol. Het tweetal zag echter ook hoe Niek van Leeuwenkamp (zilver en brons) en Tess Bemer (tweemaal brons) individuele medailles kregen omgehangen. Georgios Athanasiou en Noortje op den Velde completeerde het tiental en zwommen prima, maar kwamen nog net te kort voor een plaats op een podium.

IMG_20170610_135203