Minioren De Duinkikkers tweede in teamwedstrijd!

De minioren van De Duinkikkers zijn afgelopen zaterdag tweede geworden in de Regionale Minioren Club Meet. De Soesters kwamen 4,60 seconden tekort om er met de winst vandoor te gaan. VZC Veenendaal zegevierde, ZPC Amersfoort werd derde. Dat de minioren opnieuw de concurrentie aan kon met de twee hoofdklasseploegen stemde coaches Annuska Boekema, Lonneke van Veen en Sven van Zanten meer dan tevreden.

De jongste vier Duinkikkers gaven in het eerste programma direct het goede voorbeeld. Abel op den Velde zwom als startzwemmer een clubrecord op de 50 rug, waarna Roos de Jong en Senna Boogmans met respectievelijk school en vlinder voor een uitstekend vervolg zorgde. Tim Keuning wist daarna op de 50 vrij de turbo aan te zetten en stelde de derde plaats in die estafette daarmee veilig.

Tal van mooi uitgevoerde races volgden. Anna Strang van Hees zwom één van die races. Op de 100 vrij ging ze volgens plan hard van start, maar kon ze het tempo gek genoeg prima volhouden. Ze verpulverde haar PR tot 1.15.07, waarmee ze ook het clubrecord van Angela Whitney wist af te snoepen. Zij zwom driemaal een PR, evenals Chris de Jong en Jade Voet! Het drietal kwam ook in actie tijdens de estafettes. Wat gingen de geoefende overnames op de 4×50 rug technisch perfect en wat zwommen de meiden hard op de 4×50 wissel. Estafette zwemmen is ook leuk, maar estafette zwemmen en winnen is nog leuker. Dat laatste lukte de mannen (Chris, Gerbert, Koen en Luuk) op de 4×50 vrij met overtuiging.

Of de ploeg naar de landelijke finale mag is nog even afwachten. De wedstrijden in andere regio’s op zondag werden namelijk afgelast door de weersomstandigheden. Gelijktijdig zwommen de junioren, jeugd en senioren zwemmers een Limietwedstrijd in Amersfoort. Tijdens één van de weinige wedstrijden die wel doorgang vond werden 35 van de 45 starts omgezet in een persoonlijk record. Op zaterdag waren ook de masters uiterst succesvol.