Maaike de Boer scherpt eigen clubrecord op 200 meter wisselslag aan!!

Maaike de Boer heeft op de derde Heuvelrug van het seizoen het clubrecord op de 200 meter wisselslag aangescherpt. Het record, reeds in haar eigen bezit, werd met een kleine seconde verbeterd (van 2.38.25 naar 2.37.57). Het leverde haar ook nog een uitstekende tweede plaats op, waarbij ook het mooie persoonlijke record van Lonneke van Veen op diezelfde afstand niet onbenoemd mag blijven.

Het tiental aanwezige zwemmers bracht ditmaal slechts elf persoonlijke tijdsverbeteringen mee naar Soest. Youri Voet, Daniek Willemse en Margriet Zweers namen er ieder twee voor hun rekening, waarbij Willemse op de 50 meter vlinderslag ook nog tekende voor de grootste procentuele verbetering van de dag. Naast de Boer en van Veen zwommen ook Lucas Bemer, Niek van Leeuwenkamp en Peter Voerman ieder op één afstand sneller dan voorheen. Van Leeuwenkamp voegde daar ook nog twee afstandszeges aan toe.

Masters
In Amersfoort kwam ook nog een grote groep met Masters aan de start voor een nieuwe wedstrijd in het Zuyderzee Circuit. Ook hier werden weer de nodige persoonlijke records aangescherpt, nóg meer dan normaal, mede doordat deze wedstrijd op de lange baan gezwommen werd. Deze halve thuiswedstrijd had tevens tot gevolg dat vele supporters waren toegestroomd, een extra motivatie om hard te zwemmen. Hoe hard de zwemmers gingen werd door jeugdzwemmers Niek van Leeuwenkamp en Noortje op den Velde nauwkeurig bijgehouden. De tijden werden door het tweetal geklokt en doorgegeven aan de zwemmers.