Liefst 51 medailles voor De Duinkikkers op eigen Paastoernooi!!

Afgelopen zaterdag organiseerde S.Z.V. De Duinkikkers in haar eigen thuishaven voor de eerste keer het IJssalon Bemer Paastoernooi. Voorgaande seizoenen werd er nog een Pinkstertoernooi georganiseerd, maar deze kwam nooit echt uit de verf doordat er veel internationale Pinkstertoernooien zijn. De eerste editie van het IJssalon Bemer Paastoernooi was met 140 deelnemers al wat succesvoller!!

20180331_182726(0)

Liefst 51 medailles bleven in Soest en daarnaast tekende de ploeg voor 48 persoonlijke records. Het lukte Angela Whitney opnieuw om haar eigen clubrecord op de 50 meter rugslag aan te scherpen. Tevens werd er een nieuw clubrecord toegevoegd op de 10×100 meter vrije slag. Op de nog niet eerder gezwommen afstand was het voor Lonneke van Veen, Niek van Leeuwenkamp, Margriet Zweers, Mart van Leeuwenkamp, Noortje Wijnstekers, Georgios Athanasiou, Femke Doorenbos, Ruben de Boer, Maaike de Boer en Jeffrey Roest niet moeilijk om een tijd te zetten.

Niek van Leeuwenkamp (4x), Koen van Leeuwenkamp (3x), Gerbert Mollenhorst (3x), Angela Whitney (3x), Noortje Wijnstekers (3x), Lucas Bemer (2x), Tess Bemer (2x), Maaike de Boer (1x), Femke Doorenbos (1x) en Karin de Ridder (1x) gingen er met gouden medailles en een waardebon voor gratis ijs bij wedstrijdsponsor IJssalon Bemer vandoor. Daarnaast zorgde de ploeg voor twaalf zilveren en zestien bronzen medailles.

Eervolle vermelding voor Tess Bemer, Megan Hill, Eva Ophorst en Karin de Ridder. Dit viertal zwom namelijk alle vier de gezwommen afstanden harder dan voorheen. Lucas Bemer, Koen van Leeuwenkamp, Mart van Leeuwenkamp en Saskia op den Velde deden daar met drie tijdsverbeteringen maar weinig voor onder.

Op 28 april 2018 organiseert De Duinkikkers opnieuw een medaillewedstrijd. Dan worden er 200 en 400 meters gezwommen tijdens de IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd.