Kwartet minioren succesvol op landelijke wedstrijd.

Afgelopen weekend werden de Jaargangwedstrijden traditioneel in Leiden gezwommen. Vier Duinkikkers kwamen aan de start op deze officieuze NK voor minioren. Voor de jonge Soester zwemmers geldt dit toernooi vooral om ervaring op te doen voor de ‘grote’ wedstrijden die ze mogelijk in de toekomst nog gaan zwemmen. Naast de successen konden er dan ook voldoende leerpunten worden meegenomen voor een volgende keer.

Senna Boogmans kreeg vleugels van het racen tegen de beste leeftijdsgenootjes van Nederland en was met vier persoonlijke records uiterst succesvol. Met een zesde plaats op de 50 meter vlinderslag tekende ze dan ook voor de hoogste Soester klassering. Haar tijd van 39.37 was uitstekend en zelfs goed genoeg om het clubrecord van Roos Zwart over te nemen. Het was niet het enige clubrecord wat sneuvelde. Koen van Leeuwenkamp zorgde voor de grootste verbetering van het weekend. Op de 100 meter vlinderslag werd hij in nieuwe clubrecordtijd (1.28.81) verrassend zevende van Nederland.

Abel op den Velde zwom naar flinke persoonlijke records op de 100 meter rugslag en 100 meter wisselslag. De vierde Duinkikker, Anna Strang van Hees, moest op zaterdag nog ziek afgemeld worden. Op zondag besloot ze toch van start te gaan en dat deed ze zeer verdienstelijk.

Qua techniek waren er veel complimenten voor het viertal. Vooral de geoefende onderwaterfases werden uitstekend uitgevoerd. Dat biedt perspectief voor volgend weekend, waar de hele zwemploeg dat mag laten zien. Dan staat de vierde en laatste competitieronde op het programma in Leusden.