Jurytafel

Tijdens de waterpolowedstrijden dienen er drie personen met een W-bevoegdheid plaats te nemen achter de jurytafel. Iedere waterpolospeler van 16 jaar en ouder is verplicht om een aantal keren per jaar (tijdens thuiswedstrijden) achter de tafel te zitten. 

Op deze pagina kan je het juryrooster terugvinden om te zien wanneer je ingedeeld bent om te jureren. De benodigde cursus (e-learning) om deze BSR bevoegdheid te behalen, wordt door de vereniging verzorgd. Alle waterpololeden van 16 jaar en ouder zonder W- bevoegdheid zijn aangemeld voor de BSR-cursus. Het volgen van deze cursus is voor alle spelende leden van 16 jaar en ouder verplicht.

Hulp van ouders of andere geïnteresseerde voor het jureren is van harte welkom.  Zonder mensen achter de tafel kunnen we geen wedstrijden spelen. Interesse om de e-learning te volgen? Mail naar scheidsrechterzaken@duinkikkers.nl

Twee keer per seizoen (september/december) wordt er een klokrooster samengesteld voor het bemannen van de wedstrijdtafel. Het klokrooster voor de 1e helft van het seizoen 2021/2022 is hier te vinden

Moet je binnenkort weer achter de tafel? lees dan de volgende documenten van te voren nog eens door:

 

Scheidsrechters

Met zes teams in de competitie, waarvan er vijf spelen met officiële districtscheidsrechters, is het van belang dat wij als vereniging voldoende scheidsrechters aan het district leveren. We komen op dit moment nog drie tot vijf scheidsrechters te kort. We zouden het heel erg waarderen als we dit jaar meerdere scheidsrechters aan onze scheidsrechter korps zouden kunnen toevoegen. 

Ben jij bereid bij onze buurverenigingen als neutrale scheidsrechter wedstrijden in goede banen te leiden?
Geef je dan op via scheidsrechterzaken@duinkikkers.nl. De cursus & reiskosten worden vergoed. 

Vind je het begeleiden van wedstrijden bij onze buurverenigingen nog wat spannend? Maar heb je wel interesse in het fluiten van de thuiswedstrijden van de jeugdploeg (onder de 13)? Geef je dan op als spelleider via scheidsrechterzaken@duinkikkers.nl. Er zal een korte interne cursus verzorgd worden waarna je van start kan (met indien je dat wilt, begeleiding). 

Spelregels

Voor de spelers en/of ouders die nog niet (helemaal) bekend zijn met de waterpolo regels, op deze website vind je een simpele uitleg van de basisregels.

Nieuwe regels
Sinds seizoen 2019/2020 zijn er nieuwe waterpolo regels. Speel je al wat langer waterpolo, maar weet je door alle perikelen rondom Corona niet meer zo goed wat de nieuwe regels ook al weer zijn? Hier kan je ze op je gemak even teruglezen.