Jeugdzwemmers De Duinkikkers beginnen met vliegende start!!

Het zwemseizoen werd vandaag afgetrapt met de eerste minioren/junioren wedstrijd van het jaar. Op de 65e verjaardag van De Duinkikkers werd er direct al erg hard gezwommen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de huldiging van afgelopen donderdag een inspiratie is geweest voor de zwemploeg. Veel van de deelnemende zwemmers waren namelijk aanwezig en genoten met volle teugen van de feestelijkheden. Vrijdag werd er erg goed getraind en ook vandaag tijdens de wedstrijd was het veelal weer raak. Mede gesteund door de coaching van jeugdleden Lonneke van Veen en Deborah Visser gingen vandaag 13 zwemmers van start.

Noortje Wijnstekers zorgde met een tijdsverbetering van bijna een minuut op de 400 meter vrije slag voor de grootste procentuele verbetering. In totaal tekende de dertien zwemmers voor achttien tijdsverbeteringen. Lucas Bemer, Femke Doorenbos, Karin de Ridder, Quin Schilham, Youri Voet en Daniek Willemse zwommen alleen twee persoonlijke records, terwijl Bas Anderson, Niek van Leeuwenkamp, Megan Schilham, Maureen de Waard, Angela Whitney en Noortje Wijnstekers zichzelf allemaal eenmaal verbeterde.

Angela Whitney wist overigens haar beide afstanden winnend af te sluiten; vooral de winst op de 50 meter vlinderslag was goed te noemen. Niek van Leeuwenkamp begon het seizoen ook uitstekend, door tweemaal als tweede te finishen, wat ook Lucas Bemer lukte. Bemer baarde vooral opzien door een technisch goed uitgevoerde race op de 100 meter rugslag. Daniek Willemse was de laatste Duinkikker die zich bij de beste drie zwom; met een uitstekende 200 meter schoolslag zwom ze verdiend naar een derde plaats.