Inge Roskam Nederlands kampioen 50 meter schoolslag!

Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Zwolle is Inge Roskam op de 50 meter schoolslag Nederlands kampioene geworden. In de categorie 40+ zwom zij ondanks de grote concurrentie soeverein naar de winst. Roskam ging met een hele set medailles naar huis, aangezien ze op de 100 en 200 meter schoolslag respectievelijk zilver en brons in de wacht wist te slepen.

Alsof dit nog niet voldoende was had de zwemster ook een groot aandeel in de 4×100 meter vrije slag. Samen met Maaike de Boer, Christine Buist en Saskia op den Velde wist ze ook daar naar de titel te zwemmen. Voor Maaike de Boer was dit niet het enige succes. Ze zwom twee uitstekende persoonlijke records, pakte brons op de 200 meter wisselslag en daarnaast nog een clubrecord.

Voor Annet Verhoeven-Steggerda was het haar eerste grote toernooi na haar blessure. Met de oogst van vier medailles (3x zilver, 1x brons) en een uitstekend persoonlijk record op de 200 meter schoolslag kende ze een uiterst goede rentree.

De laatste medaille was voor Jaap de Boer, die hij kreeg voor een verdienstelijke 50 meter vlinderslag. Robert de Brauwer was daarnaast met liefst vijf persoonlijke records de uitblinker, terwijl Richard Hill voor een flinke verbetering op de 50 meter vrije slag tekende. Ook Christine Buist, Bas Roorda, Robin Roskam en Saskia op den Velde verbeterden zichzelf.