Elderman Trofee dit jaar maar Mr & Mrs Smit

Jaarlijks wordt de Elderman Trofee uitgereikt aan een vrijwilliger die zich het afgelopen seizoen meer dan verdienstelijk ingezet heeft voor onze vereniging.

Als bestuur zijn we blij met al onze vrijwilligers en het vele werk dat door iedereen verzet wordt. Daarom organiseren we elk jaar als bedankje voor alle vrijwilligers de kaderavond. Op de kaderavond reiken we dan traditiegetrouw de Elderman Trofee uit. Dit jaar ging het even anders. Deze vrijwilligers, ja dit jaar zijn het er twee, zijn zo vaak in het zwembad te vinden of onderweg voor of met onze vereniging, dat hij deze ene avond dat hij geen verenigingsverplichting (maar slechts een verenigingsuitje) had, besloot te gebruiken om met een goede vriend van buiten het waterpolo uiteten te gaan en zij koos ervoor om niet weer een avond oppas voor de kids in te zetten, maar gezellig zelf thuis te blijven. Legitieme keuzes van zulke hardwerkende vrijwilligers en dus een uitdaging om wel met het bekende verrassingselement de Elderman Trofeeuit te reiken.

De agenda’s werden omgegooid en de voorzitter van de vereniging en voorzitter van de technische waterpolo commissie verrasten Suzan en Pim tijdens een van hun vele vrijwilligersactiviteiten.

Bijna elk jaar is het lastig om een keuze te maken uit al die verdienstelijke bijdrages aan onze vereniging door al die fantastische vrijwilligers. Dit jaar echter, was de keuze snel gemaakt, eigenlijk wisten we het vorig seizoen al. Deze twee stonden al langer op ons lijstje, want hun tomeloze inzet en uitzonderlijke bijdrage valt al een aantal jaren op bij het bestuur en omdat ze zo veel echt samen doen, hebben we gekozen om de Trofee aan hen beide uit te reiken. Suzan ondersteunt Pim bij de jeugdcoördinatie van het waterpolo, Pim laat Suzanne in zichzelf geloven als waterpolotrainer (want wat iedereen ziet, wil ze zelf nog wel eens vergeten, namelijk hoe fantastisch ze dat doet) en daarnaast zijn ze beide mega creatief en heeft met name Suzanne daarmee een ongelofelijke boost gegeven aan de nieuwe website, folder(s) en socials.

Een kleine opsomming van waar ze zich zoal mee bezighouden en gehouden hebben, maar dan zijn we vast niet compleet:

  • Jeugdcoördinatie waterpolo;
  • Opstarten en voortzetten Opkikkers samen met andere actieve vrijwilligers;
  • Werving en begeleiding van veel extra nieuwe jeugdtrainers;
  • Organiseren en verzorgen landtrainingen tijdens lockdowns;
  • Organiseren en/of aanwezig zijn bij diverse ledenwervingsactviteiten;
  • Belangrijke factor in de enorme groei van de waterpolo afdeling afgelopen jaren, met name bij de jeugd;
  • Training geven en coachen diverse jeugdgroepen waterpolo;
  • Redactie werkgroep helpen opstarten en doorontwikkelen;
  • Kledingcommissielid zijn;
  • Betrekken van vele anderen bij hun activiteiten waardoor niet alleen ons ledenaantal stijgt, maar ook ons vrijwilligersaantal meegroeit.

Een echtpaar dat een inspiratie is voor ons allemaal en daarom terecht deze Trofee uitgereikt krijgen.

Lees ook…